Miroslav Lajcakfoto EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas, uoči sastanka sa predstavnicima stranaka opozicije, da mu je važno da čuje njihovo mišljenje i stavove o toku dijaloga.

Sastanak se održava u zgradi Delegacije EU u Beogradu.

Na sastanak je došao predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović, a ispred koalicije Moramo Dobrica Veselinović i Đorđe Miketić.

Lajčak je izjavio ranije danas da je nova situacija u odnosima Beograda i Prištine promenila njegove planove i teme razgovora, jer je došao u region da priprema sledeći sastanak lidera i govori o napretku u normalizaciji odnosa.

Sad treba da rešavamo ovu situaciju i ne smemo da dozvolimo da dođe do neke krize, rekao je Lajčak novinarima ispred Delegacije EU u Beogradu.

Upitan o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se plaši nove Oluje za Srbe na severu u svetlu odluka Vlade Kosova, Lajčak je rekao da nije njegova uloga da komentarišem izjave predsednika Vučića.

Imali smo jedan vrlo ozbiljan razgovor o situaciji i, naravno, potrebno je da tražimo rešenja preko dijaloga, a ne preko konfrontacija, rekao je Lajčak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari