Dačić će biti šef poslaničke grupe SPS 1L. Stevanović

“Danas je konstituisan novi saziv republickog parlamenta. Želim puno sreće svim narodnim poslanicima”, rekao je na konferenciji za medije narodni poslanik i predsednik Socijalisticke partije Srbije Ivica Dačić.

Najavio je da SPS i u ovom sazivu Skupštine formirati poslaničku grupu sa na cijem celu će biti on, a za zamenicu je imenovao Snežanu Paunović.

Strogo je osudio postupke predstavnika opozicije rekavši da postoji zakonski okvir koji su trebali da ispoštuju ukoliko su imali bilo kakve primedbe da ishod izbora i da je njihovo ponašanje na kostitucijalnoj sednici po njegovom mišljenju bilo nedolično.

“Ja od kad sam u parlamentu nisam dozivao da s neko ovako ponaša: transparenti, dovikuvanj, vređanje. Ova bruka u parlamentu nam nije potrebna”, rekao je Dačić.

Obrazložio je da prema zakonskim okvirima konstituisanje Skupstine podrazumeva overavanje poslaničkih mandata te da je Narodna skupština danas zvanično konstituisana i da kreće rok za formiranje vlade.

Najavio je nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom kako na parlamentarnom nivou tako i u sferi formiranja izvrsne vlasti, kao i saradnju na nivou lokalne samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari