Dačić: Čen doprinela prijateljstvu Kine i Srbije 1MSP/Dijana Vukomanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je odlazeća ambasadorka Kine Čen Bo svojim izuzetnim diplomatskim veštinama i predanošću značajno doprinela podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva između dve zemlje i naroda na još viši nivo, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je zahvalio Čen na izvanrednoj saradnji koju je ostvarivala sa Ministarstvom spoljnih poslova i svim drugim institucijama Srbije u protekle četiri i po godine njenog mandata.

Šef srpske diplomatije je konstatovao da je tokom mandata Čen značajno unapređena saradnja sa Kinom u svim oblastima, a posebno u ekonomiji, infrastrukturi i investicijama.

Ponovio je zahvalnost Srbije na kontinuiranoj podršci Kine našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu i istovremeno naglasio našu doslednu podršku politici „jedne Kine“.

Poželeo je ambasadorki mnogo uspeha na ličnom i profesionalnom planu, uz naglasak da uvek može da računa na prijateljstvo i gostoprimstvo Srbije i srpskog naroda.

Čen je istakla da iz Srbije nosi veoma lepe uspomene, izrazivši zahvalnost na izuzetnoj saradnji, razumevanju i prijateljstvu, kako državnom rukovodstvu, tako i predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i drugih državnih institucija Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari