Dačić: Da se zemlje u razvoju snažnije razvijaju 1Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas, na marginama 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa ministrima inostranih poslova Grenade i Kigizije, Piterom Dejvidom i Erlanom Abdildajevim.

Kako je saopšteno, Dačić i Dejvid razgovarali su o tekućim događajima na međunarodnoj političkoj i privrednoj sceni.

Dačić je upoznao Dejvida i sa tokom dijaloga za rešenje statusa Kosova i Metohije i evropskim integracijama, kao i sa reformama koje sprovodi Vlada Srbije i izneo stav Srbije za snažnije angažovanje u politIčkom i privrednom smislu u zemljama u razvoju.

Piter Dejvid je detaljno upoznao šefa srpske diplomatije o potencijalima za razvoj Granade ali i o potrebama koje imaju za razvoj u oblastima obrazovanja i poljoprivrede.

Dva ministra su zaključili da između Srbije i Grenade postoji potencijal za unapređenje saradnje u brojnim oblastima od obostranog interesa.

Dačić i Abdildajev su u, kako se navodi, izuzetno srdačnom razgovoru ocenili da su odnosi dve države na izuzetno visokom nivou i da je međusobna podrška u međunarodnim organizacijama potpuna, a dogovorili su dalju koordinaciju zajedničkih aktivnosti i pružanje međusobne podrške, kao i razmenu poseta na visokom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari