Dačić dobio pisma zahvalnosti ambasadora Nemačke, Francuske i Velike Britanije 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/Ognjen Stevanovic/DS

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić dobio je pisma zahvalnosti ambasadora Nemačke, Francuske i Velike Britanije za podršku i saradnju tokom epidemije korona virusa, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

„Nemačka, Francuska i Engleska zahvaljuju na podršci i saradnji tokom ovog teškog perioda koji je zadesio čitav svet od izbijanja epidemije korona virusa“, navodi se u saopštenju i dodaje da su pisma odvojeno uputili ambasadori Nemačke Tomas Šib, Francuske Žan-Luj Falkoni i Velike Britanije Šan Meklaud.

Zahvalnost dolazi prevashodno zbog odlične koordinacije, efikasnosti, raspoloživosti i dobronamernosti, kao i zbog uspešne realizacije kada je reč o povratku građana te tri države u njihove zemlje.

„Istaknuto je da solidarnost koju su članovi diplomatskih korova, ove tri države dobili od srpskog naroda, potvrđuje još jednom čvrstinu prijateljstva naših naroda“, navelo je ministarstvo.

Stalni kontakt u cilju rešavanja pitanja vezanih za krizu izazvanu korona virusom doprinelo na izvanrednoj saradnji naših diplomatskih mreža, saopštilo je ministarstvo koje je prenelo pisma sva tri ambasadora.

Šib je istakao efikasnu organizaciju vazdušnih linija između Beograda i Berlina, kao i između Štutgarta i Beograda kojima je državljanima dve zemlje omogućen povratak u domovinu.

Nemački ambasador je dodao da se Srbija, naravno i dalje bez rezerve može pouzdati u solidarnost i podršku Evropske unije i njenih članica. „Ubeđen sam da će sveobuhvatne mere podrške koje je pokrenula Evropska unija imati pozitivan efekat na razvoj situacije u Srbiji“, rekao je Šib.

Falkoni je naveo da solidarnost potvrđuje još jednom čvrstinu prijateljstva i strateško partnerstvo između Francuske i Srbije.

„Trudićemo se da sledećih dana i meseci uputimo Srbiji svaku vrstu moguće podrške pored već uloženih značajnih napora Evropske unije kako bismo pomogli narodu Srbije da se suprotstavi krizi na sanitarnom i ekonomskom planu“, dodao je francuski ambasador.

Ambasadorka Britanije Meklaud je uputila slične reči zahvalnosti navodeći da je saradnja diplomatskih mreža od neprocenjivog značaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari