Dačić izrazio žaljenje što je Izrael priznao Kosovo 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izrazio je danas žaljenje u razgovoru sa ambasadorom Izraela Jahelom Vilan što je Izrael priznao nezavnost Kosova, ocenjujući da se to negativno odrazilo na bilateralne odnose.

„Dačić je izrazio žaljenje zbog odluke Izraela da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost takozvanog ‘Kosova’, što se negativno odrazilo na bilateralne odnose, ali je istakao da uprkos tome treba tražiti zajedničke interese, pre svega zarad koristi dva naroda, koji su kroz istoriju često delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata“, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U razgovoru je izraženo interesovanje za nastavak ekonomske saradnje koja u prethodnim godinama beleži uspon, uz povećanje izraelskih investicija.

Dačić je izrazio nadu da će nedavno otvaranje leta između Beograda i Tel Aviva pozitivno uticati kako na ekonomsku, tako i na turističku razmenu dve zemlje.

Šef srpske diplomatije je dodao da Srbija podržava uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na Bliskom istoku i da se nada da će u budućnosti biti nađen način da bude postignut dogovor koji će doprineti boljem životu svih ljudi u tom regionu.

Vilan je na početku sastanka izrazio saučešće zbog nedavnih ubistava i preneo izraze saosećanja i solidarnosti sa porodicama nastradalih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari