Ivica DacicFoto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Predesednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da bi bilo logično da nekadašnji ambasador Vladeta Janković bude kandidat „desničarskih organizacija“ a ne dela opozicije u čije ime će, kako se očekuje, nastupiti kao kandidat za gradonačelnika Beograda.

„Bilo bi logično, tu i pripada, s ozbirom na izjave koje je davao uz Vojislava Koštunicu, da bude sa Milošem Jovanovićem i koalicijom koju ima“, rekao je Dačić za TV Pink.

On je naveo da „ne zna čemu tolika galama oko izbora kandidata opozicije, kao da su ovo izbori za kandidata pa je to maltene i pobeda na izborima, iako je tek početak borbe za glasače kojima treba predstaviti program i drugo“.

Komentarišući Zdravka Ponoša kao predsedničkog kandidata dela opozicije, on je rekao da je „smešno da lideri stranaka ne smeju da se kandiduju sa svojim imenom i prezimenom“.

„Tako su iskoristili Koštunicu da se suprotstavi Miloševiću jer Zoran Đinđić i ostali nisu imali dovoljno pozitivnih ocena među građanima“, rekao je Dačić.

Govoreći o savezu okupljenom oko Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Narodne stranke, i o nekim drugim strankama, on je rekao da su sve potekle iz jedne i „kad ih vidi ne može da se snađe u ko je u kojoj političkoj opciji“.

„Sve su iz šinjela Demokratske stranke, to su froncle bez ozbiljne političke snage“, rekao je Dačić.

On je naveo i da se može očektivati da 15. februara raspusti parlament, posle čega će, u različitim terminima, biti zakazani izbori.

Pre toga, pred poslanicima je usvajanje izmena izbornih zakona, proglašenje izmene Ustava i određivanje članova Republičke izborne komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari