Vučić uručio orden knezu Albertu II od Monaka 1Foto: Skrinšot/Budućnost Srbije, instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom posete kneza Alberta Drugog od Monaka, da postoji obostrana opredeljenost za dalji razvoj saradnje dve zemlje u svim oblastima i izrazio uverenje da će ona biti još bolja.

„Naše dve zemlje se razlikuju na prvi pogled ali to su dve stare evropske zemlje sa bogatom istorijom i slobodarskim duhom. Ova poseta je istorijska u odnosima dve države jer je to prva zvanična poseta kneza Alberta“, rekao je Vučić na svečanosti u Palati Srbija.

Vučić je rekao da mu je čast i ponos što je knezu Albertu Drugom uručio Orden Republike Srbije na lenti i dodao da je u razgovoru sa njim u četiri oka „dosta toga naučio“.

https://www.instagram.com/p/CGCjWTSpK2a/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

„Postavljao sam pitanja o zaštiti životne sredine, o svetskoj političkoj sceni i drugim stvarima, imajući u vidu iskustvo i stepen obrazovanja kneza Alberta. Veoma sam zahvalan što je svoje znanje želeo da podeli sa nama i što je pokazao iskreno prijateljstvo“, rekao je Vučić.

On je dodao da je sa gostom razgovarao i o borbi protiv pandemije korona virusa i da mu je čestitao na uspešnoj borbi protiv te infekcije, a takođe je izrazio nadu da će Srbija ostati u grupi zemalja koje su se uspešno suprotstavile toj pošasti.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Svečani doček u čast kneza Alberta II od Monaka.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Vučić je izrazio nadu da će memorandumi o razumevanju u oblasti ekonomije biti podsticaj za dodatni razvoj saradnje i u drugim oblastima između Srbije i Monaka.

„Trenutna trgovinska razmena je mala, po pitanju usluga je nešto veća ali nedovoljna i to treba da se popravi“, rekao je on.

Vučić je pomenuo da je sagovornika obavestio da Srbija „predano radi na očuvanju mira i stabilnosti“, a u vezi s evrointegracijom Srbije ga je zamolio za podršku jer on i njegova porodica uživaju veliki ugled u Evropi i svetu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas kneza Alberta II od Monaka ispred Palate Srbija u Beogradu.

Knez je dočekan uz počasnu gardu, crveni tepih i intoniranje himne.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je dočekao kneza Alberta na aerodromu razgovarao je danas u Beogradu sa svojim kolegom iz Monaka, Loranom Anselmijem o jačanju bilateralne saradnje.

Ministari su ukazali na potrebu daljeg intenziviranja saradnje, posebno ekonomske, kao i sradnje u kulturi i sportu, navodi se u saopštenju.

U razgovoru u okviru posete kneza Alberta Drugog od Monaka Srbiji, ministri su ocenili da ta poseta označava važan korak ka jačanju bilateralne saradnje.

Privredna komora Srbije i Ekonomski odbor Monaka su danas potpisali Sporazum o saradnji.

Vučić uručio orden knezu Albertu II od Monaka 2
Foto: FoNet/MSP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari