Dačić: Ne znam na koga će se odnositi recipročne mere 1Foto: N1

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio za N1 je da će Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici raspravljati o „recipročnim merama“ prema Hrvatskoj koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije je odluku da Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku ocenio kao „ishitrenu i nervoznu“, dodavši da pretpostavlja da će Srbija odgovoriti recipročnim merama.

„Vučić je upotrebio precizan izraz – recipročne mere. To znači da kad neko uradi nešto vi uzvratite istom merom“, rekao je za N1 Dačić.

Dodao je da ne zna na koga će se „recipročne mere“ odnositi.

„Ne znam o kome je reč. Mislim da, kad bi mi postupali logikom Hrvatske, mali je broj svetskih lidera koji bi mogli da dođu u Srbiju. Šta su sve govorili o nama proteklih godina. Ali Srbija nije takva, no bez obzira na sve to Srbija mora da čuva svoje dostojanstvo i da odgovori istom merom“, istakao je Dačić.

Odgovarajući na pitanje o uticaju odluke na odnose Srbije i Hrvatske, Dačić kaže da mu nije jasno zašto se Hrvatska „bavi tim stvarima“, ističući da ministar odbrane Aleksandar Vulin nije ni hteo da ide u Hrvatsku, stoji na N1.

„Mislim da je bolje da radimo na unapređenju naših odnosa i traženju zajedničkih interesa nego da na ovakav način komplikujemo ionako komplikovane odnose“, zaključio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari