Dačić: Nećemo trgovati sa EU zbog rokova

Ostavite komentar


  1. Eto jedne zajedničke stvari ministra i EU, i on neguje vrednosti devedesetih.

  2. Dačiću promeni ploču,ne onu tvoje pesme i

    muzike već onu ministra diplomatije, ako ti za to imaš talenta, bar malo više od pevanja.Mozda bi ti bolje išlo.

  3. Sto se raspevalo koferce šlager neuspeli pevac. Čovek koji zivi od politike i pustanja magle rulji. Gde god se kadrovi SPS uhvatili unistili su do koske ako nekad bude dosla1945 ovaj covek ce ici ispred narodni sud imovinu oduzeti a dugove opljackanom narodu da vraca u nekom rudniku sa bracom kvislinzima tajkunima trulom elitom i ostalom bagrom koji su unistili zemlju srbiju

  4. Piše se nova istorija diplomatske veštine, a diplomatske akademije uvode novu kategoriju i novi format diplomata i diplomatije – „koferče diplomatija“. Prvi i glavni uslov: u pravo vreme završiti škole za kafedžiju tetke Mire i teče Slobe.

  5. Upravo suprotno Dacicu. Ustanoviti stetu koju je Srbija pretrpela bombardovanjem, da se napravi racunica koliko su gradjani Srbije decenijama ulagali u pokrajinu, neka plate i potpisujte odmah.Dosta je mitomanije i slicnih besmislica, ako je nekome ugrozen zivot on ce amputirati i nogu i ruku. Srbiji je ugrozen opstanak i to je jedini nacin da svi budu (ne) zadovoljni.

  6. Asimetricna FEDERACIJA, asimetricno obelezavanje Kosova i slicne asimetricnosti u ugovorima kao sto je „samo napredak sa Pristinom“, to ne postoji u evropskoj pravnoj praksi. Toga nema u kapitalistickom zivotu Evropske unije, to smo mi izmislili u nekadasnjoj Jugoslaviji. Nemci, Francuzi, Holandjani, Belgijanici, Austrijanci, Italijani i drugi priznaju samo pravne forme 1/1 i zato sada traze od drzave Srbije potpisivanje pravno-obavezujuceg sporazuma o medjusobnom priznanju sa drugom albanskom drzavom u Evropi, koju isti ti zele na teritoriji Srbije. Verovati da je „‘jednostrano proglasena nezavisnost Kosova“ za najuticajnije zemlje EU SAMOODBRANA, u najmanju ruku je naivno, ali jos vise pogresno. Nemci i njihovi sateliti iz EU jos uvek nas napadaju, bez obzira sto je od BOMBARDOVANJA proslo skoro 20 godina, a od samoproglasenoe nezavisnosti 10 godina. Jedini ko je u ovom odnosu u samoodbrani je SRBIJA, jer napadnuta je nasa teritorija na jugu, nas narod, Srbi koji vekovima zive na toj teritoriji, ali i drugi gradjani u ostalom delu drzave, nase CRKVE i celokupna kulturna bastina Srpske pravoslavne crkve u Pokrajini KOsovo i Metohija, nase Kosovo polje, spomenik najvece SRPSKE ZRTVE u istoriji drzave, nas rudni i energetski potencijal: TREPCA i TO OBILIC, nas turisticki biser BREZOVICA, nasa voda GAZIVODE, nase telekomunikacije TELEKOM, nasi autoputevi i zeleznice… U pravu kao i u engleskom jeziku nisu dozvoljene nepreciznosti. Od presudnog je znacaja izrazavati se u preciznim formama i pojmovima, jer svaka nepreciznost ili politizacija vec potpisanih ugovora i sporazuma moze da se vrati kao BUMERANG. Neisplati se ni braniti LOSE ODLUKE ponekada. A prihvatanje Briselskog sporazuma i otvaranje poglavlja o pridruzivanju EU, Poglavljem 35, bile su nesumnjivo LOSE odluke. I nikakva pravna retorika i gimnastika ih ne mogu opravdati. Bas kao u refrenu omiljene pesme – ko bi reko cuda da se dese, da MILJACKA mostove odnese.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.