Dačić: Niko nema prava da deli lekcije Srbiji kakvu spoljnu politiku da vodi 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je jutros da „niko nema prava da deli lekcije Srbiji kakvu će spoljnu politiku da vodi“, odgovarajući na izjavu šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana zbog koje je Beograd uputio protestnu notu ambasadi Hrvatske.

Gostujući na Pinku, Dačić je rekao da i posle note, „Hrvatska i dalje nastavlja da savetuju Srbiju da se drži prave strane istorije“.

Dačić je upitao kako neko može da se meša u spoljnu politiku jedne zemlje i kako može da važi jedan princip međunarodnog prava kad se govori o Rusiji i Ukrajini, a drugi princip kad je reč o Kosovu.

Dačić je rekao da se u Hrvatskoj „sistematski gradi odnos mrže prema Srbiji i srpskom narodu“.

„Reč je o stalnoj kampanji. Oni se interesuju za sve što može da izazove političku nestabilnost“, rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije ocenio je da treba biti „praktičan“ i da u odnosu dve zemlje treba utvrditi koji su problemi iz prošlosti, kao i da treba definisati koji su problemi ostali nerešeni i rešavati ih.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je juče protestnu notu ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom, kako su naveli, neprihvatljive izjave ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana. ;

Šef hrvatske diplomatije ranije je izjavio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da odluči na kojoj će stolici sedeti, aludirajući na njegove pokušaje da zadrži dobre odnose i sa Rusijom i sa Evropskom unijom.

Dačić je i juče oštro osudio izjavu Grlića Radmana i rekao da niko nema pravo, a ponajmanje Hrvatska, da deli lekcije i brutalno se meša u unutrašnje stvari Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari