Dačić obavestio diplomate: Nema odmora za praznike, očekuje se maksimalni angažman 1foto FoNet Ana Paunković

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je pismo svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije sa porukom da „nije moguće korišćenje odmora u narednom periodu“, zbog, kako navodi, potrebe „za aktivnim zastupanjem interesa na različitim nivoima po pitanju rezolucije o Srebrenici i zahtevu Kosova za prijem u Savet Evrope“, saznaje N1.

 

Pismo, u koje je N1 imao uvid, dostavljeno je svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije.

U njemu se navodi, da „imaju u vidu brojne i vrlo teške spoljnopolitičke izazove sa kojima se Srbija u ovom trenutku suočava, zbog čega se očekuje maksimalni angažman svih zaposlenih u Ministarstvu i celokupnoj diplomatsko-konzularnoj mreži na pitanjima rezolucije o Srebrenici i zahteva Kosova za prijem u SE“, prenosi N1.

Istaknuto je da je potrebno „aktivno zastupati interese u svim razgovorima na različitim nivoima, o čemu je potrebno najhitnije izveštavati Ministarstvo“.

„U skladu sa tim, ukazujem da korišćenje odmora i odsustva u narednom periodu neće biti moguće. Budući da su predstojeći praznici u periodu kada je neophodno naše najaktivnije delovanje, potrebno je da ostanete u zemljama prijema i nastavite da predano branite naše interese“, navodi se u pismu Dačića.

Komitet ministara Parlamentarne skupštine Saveta Evrope bi 16. maja trebalo da se izjasni o odluci Parlamentarne skupštine SE koja je ranije donela odluku da Kosovo postane član ove međunarodne organizacije.

Početkom maja trebalo bi da se održi i sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se države članice izjašnjavati o predloženoj Rezoluciji o Srebrenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari