Dačić: Opozicija i dalje odbija da gostuje na televizijama 1foto: FoNet/Milica Vučković

Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije u jutarnjem programu Pinka kritikovao je opoziciju što i dalje odbija da učestvuje u političkim emisijama i predizbornim programima, iako im je data ta mogućnost. U jutarnji program TV Pinka da gostuje zajedno sa Dačićem, pozvan je da gostuje i Nebojša Zelenović, koji je odbio poziv.

„Kada smo imali pregovore sa opozicijom, stranka Dragana Đilasa nije htela da učestvuje. Svi ostali su učestvovali i postigli smo taj sporazum da za javni servis važe pravila da moraju svi da gostuju. Što se privatnih medija tiče to je na nivou preporuke. Ne možete privatnoj televiziji nešto da nametnete“, rekao je Dačić .

Naveo je da je SPS u specifičnoj situaciji, jer glasačima mora da objašnjava da ima dve liste, odnosno da treba da glasaju za Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, a za SPS na parlamentarnim.

„Međutim, izračunali smo da je bolje za nas da ne idemo zajedno na svim listama. SPS je sinonim za sigurnost i zato je kombinacija sa SNS dobitna, a „, da će Aleksandar Vučić pobediti u prvom izbornom krugu predsedničkih izbora “ rekao je Dačić i pojasnio da se njegova lista zove Ivica Dačić za premijera, jer to što je nosilac liste, automatski znači da je kandidat za premijera, a zajedno sa Vučićem kao predsednikom to je dobitna kombinacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari