Dačić: Prijem Kosova nije na dnevnom redu sutrašnje sednice Komiteta ministara SE 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je trenutno izvesno da prijem Kosova u Savet Evrope neće biti na dnevnom redu sutrašnje sednice Komiteta ministara u Strazburu.

„Izvesno je da neće i ne može biti jer nije na dnevnom redu i nije ni pripremljen materijal za tu tačku, ali moguće je da će neko da traži neku dodatnu sednicu, neki drugi dan“, rekao je Dačić novinarima u Strazburu.

Dačić je rekao da je „u ovom trenutku neizvesno kada će i da li će se to pitanje naći na dnevnom redu“, dodajući da neke zemlje, predvođene Nemačkom, smatraju da to hitno treba da bude urađeno.

Kosovo je podnelo zahtev za članstvo u SE 12. maja prošle godine.

Dačič je rekao da Priština računa da ima obezbeđenu većinu, s obzirom na broj zemalja koje su priznale Kosovo, ali da veliki broj zemalja koje su priznale Kosovo smatra da nije momenat da se o tome razgovara.

Dačić je danas doputovao u Strazbiru povodom 20. godišnjice prijema Srbije u članstvo SE što je obeleženo prijemom u Misiji Srbije pri SE i njegovim sastankom sa generalnoms ekretarkom SE Marija Pejčinović Burić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari