Dačić: Protest opozicije "klasična zloupotreba tragedije", skup koji je najavio Vučić to nije 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je protest stranaka opozicije klasična zloupotreba velike tragedije koja se dogodila i ostavila duboku traumu na celo društvo.

Dačić je u jutarnjem programu televizije Pink rekao kako neko misli da može da pretoči u svoj „politički rezervoar“ nezadovoljstvo, „krik protiv nasilja, opravdani bes, bol i želju za zaustavljanjem nasilja“.

Ljudi koji žele i da dođu da se bore protiv nasilja sad razmišljaju da li se to koristi za nešto, za psovke i pretnje Vučiću, a ne da saosećaju sa bolom roditelja, rekao je Dačić i istakao da će danas Beograd biti jedino mesto u Evropi gde će biti blokirana međunarodna saobraćajnica.

Dačić je naveo kako se govori da je MUP zabranio bokadu Gazele, navodeći da ne može policija da daje saglasnost za zatvaranje autoputa.

Dačić: Protest opozicije "klasična zloupotreba tragedije", skup koji je najavio Vučić to nije 2
foto (BETAPHOTO Miloš Miškov)

On je dodao da nije za vanredne izbore, već za njihovo održavanje u redovnom roku, napominjući da je to preneo i predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću.

Upitan o skupu 26. maja, Dačić je rekao da na tom skupu, koji je Vučić najavio, niko nije spomenuo da će se politizovati tragični događaji, već je cilj da se definiše strategije i borba za normalnu, pristojnu Srbiju.

Nismo još pričali o konkretno tom skupu, ali naša koalicija će biti na njemu, on je rekao da očekuje da se i obratim. Skup nije pretnja nikome, već pokazatelj koliko je jaka želja da Srbija bude stabilna, jedinstvena, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari