Dačić razgovarao sa japanskim zvaničnikom o jačanju saradnje 1Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije/Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i japanski zvaničnik Minoru Kiući ocenili su danas u razgovoru da Srbiju i Japan povezuje snažan interes i opredeljenost za nastavak bilateralne saradnje uz dalje jačanje sadržajnih, višeslojnih i intenzivnih međusobnih kontakata predstavnika vlada i parlamenata dve države, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Kiući, državni ministar za zaštitu životne sredine i generalni sekretar Parlamentarne grupe Japan-Srbija u Donjem domu Parlamenta Japana, rekao je da Srbija i Japan neguju međusobne simpatije i dele brojne zajedničke vrednosti kao što su sloboda, demokratija i ljudska prava.

Japanski zvaničnik potvrdio je ličnu spremnost da, u svojstvu generalnog sekretara Parlamentarne grupe prijateljstva, doprinese daljem jačanju veza sa Srbijom koja ima važnu ulogu u jačanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Dačić je izrazio posebno zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom ostvarene saradnje Srbije i Japana, čemu je dat snažan podsticaj realizacijom istorijske posete premijera Japana Šinzo Abea Srbiji januara 2018. godine, navodi se u saopštenju.

Dačić je konstsatovao uzlazni trend u ukupnim odnosima između dve zemlje, i potvrdio čvrstu opredeljenost Srbije za dalji razvoj saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari