Dačić razgovarao sa ruskim ministrom ekonomskog razvoja 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je tokom razgovora sa ministrom ekonomskog razvoja Rusije Maksimom Rešetnjikovim u Moskvi kazao da Srbija pridaje izuzetan značaj očuvanju sveukupnih odnosa sa Rusijom, posebno ekonomskih.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Dačić sa Rešetnjikovim, sa kojim kopredsedava Međuvladinom komitetu za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, razmatrao mogućnosti održavanja tog srpsko-ruskog komiteta.

Šef diplomatije Srbije je tokom posete Moskvi razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovim o unapređenju odnosa dve zemlje.

Dačić i Lavrov, koji danas puni 74 godine, večeras će zajedno prisustvovati prijateljskom fudbalskom meču reprezentacija Rusije i Srbije u Moskvi.

Srbija je prva evropska država čija će fudbalska reprezentacija igrati u Rusiji od početka invazije te zemlje na Ukrajinu u februaru 2022. godine, zbog čega su ruske seniorske reprezentacije i fudbalski klubovi, muški i ženski, suspendovani iz takmičenja Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) i Evropske fudbalske unije (Uefa).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari