Dačić sa Maljindom Bregu o regionalnoj saradnji 1foto: Dijana Vukomanović/MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je regionalna saradnja jedan od naših spoljnopolitičkih prioriteta Srbije i dodao da će ona i dalje biti iskren i konstruktivan partner Regionalnog saveta za saradnju (RSS).

Dačić, koji se danas sastao u Beogradu s generalnom sekretarkom RSS Majlindom Bregu, izrazio je podršku njenom radu i radu RSS, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On je ukazao da Srbija veoma ceni saradnju koju RSS ima sa EU i da smatra da saradnja u kontekstu evropskih integracija treba da ostane ključni faktor političkog delovanja i cilj RSS.

Bregu je zahvalila na podršci koju Vlada Srbije pruža radu RSS.

Ona je istakla značaj sporazuma koji su, uz asistenciju RSS, potpisani na Samitu Berlinskog procesa 3. novembra 2022. godine.

To su sporazumi o putovanju sa ličnim kartama, priznavanju fakultetskih diploma, priznavanju licenci lekara, stomatologa i arhitekata.

Bregu je izrazila nadu da će ratifikacija sporazuma u Srbiji biti uskoro okončana i da će oni biti u punoj primeni do oktobra meseca, kada je planiran naredni Samit Berlinskog procesa u Tirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari