Dačić sa zamenikom šefa češke diplomatije: Miloš Zeman u poseti Srbiji početkom sledeće godine 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić i zamenik ministra spoljnih poslova Češke Martin Dvoržak ocenili su danas u Beogradu da su bilateralni odnosi vrlo dobri i izrazili spremnost za njihovo dalje jačanje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Dačić i Dvoržak su izrazili zadovoljstvo što Srbija i Češka imaju „intenzivan i kontinuiran“ politički dijalog, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Oni su izrazili uverenje da će poseban doprinos daljem unapređenju saradnje dve zemlje dati predstojeća poseta predsednika Češke Miloša Zemana Srbiji, planirana za početak sledeće godine, navedeno je u saopštenju.

Dačić i Dvoržak su razmenili mišljenja i o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije i pitanju Kosova, dodalo je ministarstvo.

Kako je istaknuto, sagovornici su izrazili spremnost za nastavak saradnje na zajedničkom projektu izgradnje Češke kuće u Beogradu, kao i uverenje da će dve zemlje nastaviti da uspešno sarađuju na multilateralnom planu, razmenjujući podrške u vezi sa međunarodnim kandidaturama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari