Dačić: Saradnja s Podgoricom na putu ka EU 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Podgorici sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem o evropskim integracijama Srbije i Crne Gore i saradnji dve države u tom procesu, uz očekivanje da će se tokom bugarskog predsedavanja EU intenzivirati njegova dinamika.

Obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje na visokom nivou i istaknuta je spremnost i Srbije i Crne Gore za njihovo dalje unapređenje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Zajednički je ocenjeno da postoji širok prostor za dalje unapređenje saradnje u ekonomiji, posebno u realizaciji zajedničkih projekata u transportnoj i energetskoj infrastrukturi, kako kroz Berlinski proces, tako i proces saradnje sa Kinom i drugim investitorima.

Vujanović je osudio ubistvo lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i izrazio saučešće, naglasivši očekivanje da će se izvršioci „zločinačkog čina“ otkriti i kazniti, piše u saopštenju.

Dačić je u Podgorici razgovarao i sa predsednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, uz zajedničku ocenu da je 2018. ključna godina za visok nivo dinamike evrointegracija država Zapadnog Balkana.

Na sastanku je bilo reči i o zalaganju za princip ocene individualnog napretka država i ohrabrujućim porukama zvaničnika EU i Bugarske, kao trenutno predsedavajuće Uniji.

Brajović je takođe osudio akt nasilja u kojem je stradao lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović i izrazio nadu da će uprkos tom događaju biti nastavljeni pregovori Beograda i Prištine, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari