Dačić (SPS): Teško do dogovora sa štrajkačima ako su politički motivisani 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić je danas u Gornjem Milanovcu povodom štrajka dela zaposlenih u Pošti Srbije ocenio da „ukoliko štrajkači žele da se to reši, onda uvek postoji i prostor za rešenje“.

„Rešenje postoji naročito jer je predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić rekao da treba razgovarati o zahtevima koji su realni. Ali ako je u pitanju politizacija svega toga, ako je cilj da bude što gora situacija uoči izbora, onda je teško doći do dogovora“, rekao je Dačić za portal GMinfo u Gornjem Milanovcu posle tribine SPS-a.

Dačić je ocenio da se pritisci ;vrše u vreme izbora „da bi se postigli veći iskoraci u korist statusa onih koji štrajkuju – vreme pred izbore je za to pogodno. Ne krivim tu nikoga“.

„Samo postavljam pitanje da li se uopšte želi dijalog ili ne? Ja mislim da su razgovori jedini način i koliko znam na tome (predsednica Vlade Srbije) Ana Brnabić i radi“, rekao je Dačić koji je i ministar spoljnih poslova.

U Pošti u Gornjem Milanovcu je oko 25 zaposlenih obustavilo rad, ali je danas doneta odluka da sutra počnu da rade svi radnici Pošte Srbije koji su nedeljama štrajkovali zahtevajući veće plate i bolje uslove rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari