Dačić : Srbija garantuje verske slobode, na Kosovu Srbi na udaru šovinizma

Ostavite komentar


  1. Kakve crne verske slobode na Kosovu? Zar ste zaboravili da vas je civilizovani deo planete mogao bombardovati da sprece etnicko ciscenje i genocid na Kosovu?

    1. O kakvom crnom etničkom čišćenju i genocidu govoriš. NATO intervencija je bila zbog geostrateskih ciljeva velikih sila i zato je izveden bez odluke UN i SB. Genocid je nešto što treba biti rezervisan isključivo i samo za stradanje Jevreja od nacista i fašista kao i tokom više od dva milenijuma. Stavljanje prefiksa „Genocid“ ispred Npr. Srebrenice, Ruande ili Srpskog u NDH ili Albanskog (Cincari), Grčkog (Egejski Makedonci) ili Turskog (Jermeni) je samo pokušaj da se umanje stradanja Jevreja.
      O verskim slobodama bi Dačić trebao govoriti u npr. Islamskim Verskim Zajednicama u Srbiji gde deluju dve IZ i to IZ Srbije (po islamskim verskim kanonima se IZ omeđavaju po granicama država) i fantomska IZ u Srbiji sa središtem u BiH odnosno u Sarajevu. Verski nonsens je i to što je IZ Srbije verska zajednica svih muslimana u Srbiji a IZ u Srbiji samo Bošnjaka.
      O kršenju verskih sloboda Dačić bi trebao da više govori o verskim slobodama u Makedoniji (gde je SPC gotovo zabranjena i njeni velikodostojnici se hapse) i u CG koji takođe šikaniraju i proteruje sveštenike SPC i pokušavaju da je preko nepriznate i nekanonske CPC prisvoje njihove crkve, manastire i Metohe i uvedu u fiskalne i poreske knjige.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.