Dačić: Srbiji potrebni kvaliteni i sposobni menadžeri 1

U organizaciji Srpske asocijacije menadzera (SAM), večeras je u Klubu poslanika
organizovan tradicionalni 11. Junski susret menadžera, na kome se okupilo oko 200 zvanica, najuglednijih menadžera i privrednika, predstavnika državnih institucija, diplomatskog kora i međunarodnih institucija.

Tema ovogodišnjeg Junskog susreta bila je odgovorno i etičko poslovanje, razvoj profesionalnih kadrova za uspešno vođenje kompanija, kao i saradnja sa institucijama Vlade na pitanjima od značaja za regionalnu saradnju i unapređenje konkurentnosti Srbije, saopšteno je iz SAM.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da su Srbiji potrebni kvalitetni i sposobni menadžeri, spremni na prihvatanje odgovornosti da zajedno sa institucijama Vlade rade na unapređenju konkurentnosti Srbije, jer samo ako je konkurentna na regionalnom i svetskom tržištu Srbija može da bude bogata i uspesna za sve svoje građane.

Govoreći o planovima SAM u narednom periodu, predsednica SAM Stanka Pejanović rekla je da se ova asocijacija temelji na vrednostima kao sto su integritet, etičnost, odgovornost i proaktivnost i da su njeni ciljevi permanentni razvoj, razmena znanja i iskustva među članovima.

Na taj način unapređujemo struku i snagu članova, razvijamo i SAM kao reprezentativno udruženje menadžera, utičemo na širu poslovnu zajednicu i društvo i stvaramo jaču i uspešniju Srbiju, istakla je Pejanović.

SAM je jedan od pokretača inicijative SAMIT 100 koja predstavlja platformu za susret najistaknutijih privrednika sa najvišim zvaničnicima regiona, a u cilju unapređenja ekonomske saradnje i podizanja konkurentnosti regiona. Ove godine SAMIT 100 se održava u oktobru u Makedoniji, a 2018.
u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari