Dačić: U Crnoj Gori dijalog jedino rešenje, Crnogorci u Srbiji da se izjasne

Ostavite komentar


  1. Šta je stvarao Pravni fakultet(piše na toj zgradi da postoje od 1808?)?. Šta može iz takve „pameti (1808)“ da proizađe? Evo ovakva Srbija u nestajanju od koje svi beže…koja postaje „rezervat Srbija“ (biće rezervat u Evropi kao što u SAD postoje „indijanski rezervati“).

    1. Slicno se slicnom raduje, kaze se. U prevodu, svakom kome se svidja zapad i ne smeta mu nacin na koje je steceno to nevidjeno bogatstvo (i jos uvek se stice na isti ili jos gori nacin), slobodno neka “bezi“ iz Srbije. Ali to je manje vazno. Ono sto je mnogo vaznije je poredjenje “rezervata Srbije u evropi“, sa rezervatima u americi, u kojima danas zive malobrojni pripadnici nekada milionskih plemena, koja su za nesto malo vise od jednog veka skoro potpuno istrebljena. I eto, iako je namera komentatorke bila da se jos jednom strogo pljune na danasnju Srbiju, podsvest je cudo, a istina nadje put cak i u slucaju profesionalnih, placenih pljuvaca Srbije i nato ljubitelja. Vrlo je zanimljivo direktno poredjenje Srba i Srbije, sa plemenima americkih indijanaca, u njihovim rezervatima, iako nenamerno i apsolutno podsvesno. Cilj je bio sasvim drugaciji, to poredjenje je trebalo da na najnegativniji nacin prikaze Srbiju i Srbe. A rezultat? Rezultat je sasvim drukciji, svakom ko je procitao bar jedan clanak o istoriji danasnje severne amerike, poznata je cinjenica o uspesno izvedenom genocidu nas autohtonim plemenima od strane amera. Ako je pogrom i ubistvo oko 1.5 miliona Jermena genocid, kako se onda zove sistematsko ubijanje nekoliko desetina miliona severnoamerickih indijanaca, neki autori cak tvrde da cifra uveliko premasuje 100 miliona? I zato vam hvala sto ste nas svrstali “u isti kos“ sa indijancima severnoamerickog kontinenta, cast nam je da budemo u tako dobrom drustvu, iako smo na nesrecu i jednih i drugih zrtve istih zlocinaca. Ako se jednog dana budu sreli vasa podsvest i vasa svest, valjda cete onda shvatiti sta ste u stvari napisali i sta ste hteli da kazete. I ne sekirajte se zbog nekoliko malih slova, tamo gde bi trebala biti velika. Nije slucajno.

  2. Po ovoj logici, Beograđani bi mogli da ucenjuju Dačića i da kažu: svi oni što su došli iz Žitorođe u Beograd, i u Beogradu stekli sve, i novac i pozicije, moraju, ako i dalje hoće da budu u Beogradu, da osude žitelje Žitorođe.
    Ovaj čovek ( pri tom ministar) nije svestan šta govori.

    1. Dačić je sve u pravu za ovo, vi uvek sedite na dve stolice, čas ste Srbi čas niste, a masovno podržavate nezavisnost cg, a nećete da živite tamo nego u Bg. Na žalost Dačić je predstavnik korupcione Srbije pa nema moralno pravo nikom da drži pridike.

  3. Ako Dačić već poziva (neke) državljane Srbije na „izjašnjavanje“ o stvarima u drugoj državi, pretpostavljam da je predvideo opcije „podržavam“ i „ne podržavam“. Ali da li je predvideo opciju „boli me uvo za ceo taj cirkus“?

  4. i sada mi treba da slusamo ovu osobu koja je na vlasti jednaki broj godina kao MIlo… sa rezultatima koje je mucnina i pominjati: ratovi bombardovanje ubistva u libiji trosenje naseg novca na odpriznavanje Kosova kao da ce Albanci sa kosova kada i te kvazidrzave otpriznaju shvatiti da u stvari zele da Kosovo bude u Srbiji.
    Veoma kratko opis je “ Ratni Huskac

  5. Ukucajte „Ustav Crne Gore 1905“ i pogledajte član 40, koji kaže: „Državna vjera je u Crnoj Gori istočno pravoslavna. Crnogorska je crkva autokefalna. Ona ne zavisi ni od koje strane Crkve, ali održava jedinstvo u dogmama s istočno-pravoslavnom Vaseljenskom crkvom. Sve ostale priznate vjeroispovijesti slobodne su u Crnoj Gori“.

    Sve ostale priznate vjeroispovjedi (rimo-katolička i islamska) su po Ustavu slobodne i imaju autonomnu unutarnju upravu koja se regulira statutima koje potvrđuje Ministarski savjet.

    Ovo je pisao Kralj Nikola 1905!

  6. Koferče govori režimu u drugoj zemlji o dijalogu koga u njegovoj zarobljenoj Srbijici nema već osam godina. Njegova zadrigla bratija sa koalicionim pošasnim skakavcima sama sa sobom raspravlja u javnosti i na svim medijima blateći svakog normalnog čoveka ko ih za bilo šta kritikuje, a o zlu i nepočinstvima njihovim iz 90tih nedaj bože da se pokrene tema u javnosti. Zbog toga su zaslužili još odavno neomašćen kolač kakav dijalog.

  7. Au, auuuu…. ova nesreca prica istu pricu kao 90-tih!!
    Bukvalno ista logika i vokabular…

  8. gde treba da se prijavim da mi ovaj klovn uzme državljanstvo.
    pa zbogom srbijo

  9. izjave našeg ministra za nediplomatiju potvrdjuju samo da je tzv fašizam u srbiji na delu. izjava u jutarnjem hramu da crnogorci u srbiji koji podržavaju vlast u CG treba da idu iz srbije nije ništa drugo nego klasični fašizam. dačić može da optužuje opoziciju da su fašisti ali ja od opozicionih lidera do sada nisam čuo ovakvu monstruoznu izjavu.nažalost to je naš ministar i nemojmo da se čudimo što živimo u ovakvim uslovima

    1. Pošto su botovi uglavnom nepismeni, i to dokazuju svakodnevno, daj da se od njih razlikujemo i po pismenosti. Zar nemaš velika slova na tastaturi?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.