Dačić: Veselji pokazao elementarnu političku i diplomatsku nepismenost

Ostavite komentar


  1. Najvažniji rezultat aktuelne srpske vlade je, prema rečima njeng ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na mitingu, što je „pomirila četnike i partizane“. Među „pomirenim četnicima“ je i narednik Spasoje Drenjanin zvani Zeka, koji je zaklao 72 seljana Vranića među kojima dvoje dece mlađe od godinu dana i ubio jednog svog vojnika koji nije hteo da učestvuje u pokolju.

      1. Nravno da ima nade.Potrebno je da se svako suoci sa svojim zlocinima i da ih javno osudi.Zlocinci da se privedu pravdi,kako bi se poslala jasna poruka potencijalnim zlocincima da se zlocin ne prasta.

    1. Neposredno posle dolaska Miloševića na vlast i raspoređivanja kadrova SPS na ključna mesta u Srbiji, jedan od učesnika u pokolju se bez smetnji vratio iz Australije u svoje selo nedaleko od Vranića i bez smetnji od strane države sretno živeo ostatak života. Prijave SPS/DS tužiocima upućivane iz Vranića nisu uticale na njegov miran san. Niko ga iz države nije uznemiravao. Naprotiv!

      1. Pa malo ko od nas do pre nedelju dana je znao da je bivši Miloševićev spikerski huškač sa RTS-a Čukić sada neki faktor u SUBNOR-u (?!). Fosili i zločinci u ovom društvu uvek nekako isplivaju, jer mi nikada nismo uspeli da uspostavimo liniju normalnosti. A g.Dačić (Kale-brdo-megdan) je poslednji koji ima pravo da priča o bilo kakvoj vrsti pismenosti

        1. Nemojte tako.
          Dačić razume i govori čak dve varijante srpskog jezika. Prizrensko-timočki govor i beogradsko-prazilučki govor iskompleksiranih beogradskih pridošlica.
          I zna celu „Miljacku“.
          Na bosanskom.

          1. Adile, niste dobro obavešteni. Znam pouzdano da zna da kaže dobro veče na engleskom.

          2. Ja sam iz Prizrena i govorim srpski,albanski i turski kao svoj maternji jezik.U moje vreme Srbi su pravili baklavu za Bajram a muslimani farbali jaja za Uskrs u znak medjusobnog postovanja.Dacic je neki hibrid zato mu ni srpski jezik nije jaca strana a engleski smo videli kako govori sa Erdoganom,pokusavajuci da mu objasni kako nije dobro,jer ustaje rano zbog strogog sefa Vucica.

  2. … nastavlja se retorika gore navedenog, koja samo utiče da suprotna strana zauzme još oštriji stav i pokaže ko određuje pravila a ko samo praznim provokantskim pričama gleda da se samo dodvori svom šefu …

  3. SPS kadar Dacic, zajedno sa umivenim SNS radikalima, su nesreca za Srbiju. Sve sto kaze, na suprotnoj strani je istina. Bez lustracije i istine o dogadjajima iz 1990 g. /raspada ex-YU/ pa do 1999 god /rata na Kosovu/ Srbija ce se valjati u blatu i kaljugi do iznemoglosti.

  4. u pregovore vise nisam sigurna da i nasa strana zeli da nastavi a i zasto bi..na ovim nacionalistickim podlogama vlast u Srbiji i Pristini mogu da se voze do beskonacnosti i nazad…mi ponavljamo da oni nece jer nas mrze oni opet hoce drzavu za sta nemaju bas argumenete ..jedini argument a i dovoljan na kosovu je nece da zive pod vlascu srbije i ovakvih rezima anjihov rezim je za sada mnogo gori..na nasoj strani je pravo, ali greske ucinjene sa istom ovom postavom 90 ih sada ne daju napred.. tu smo zarobljeni ..kljuceve slobode srbije drze Vucic Dacic Taci Veselji Haradinaj i slicni..a sada se ukljucuje cak i seselj kao pozadinska odbrana rezima ..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.