Dačić: Vučić će se na sastanku s Kurtijem u ponedeljak u Briselu držati onog što je javno govorio 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu na predstojećem sastanku, u ponedeljak, 27. februara, s premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem držati onoga što je prethodno javno govorio o dijalogu s Prištinom.

Dačić je novinarima u Beogradu tako odgovorio na pitanje da li očekuje da će u Briselu obe strane prihvatiti francucko-nemački predlog za rešavanje kosovskog pitanja.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedinom Konakovićem, kazao da on nije učesnik tog razgovora u Briselu, te da ne može o tome da govori, ali „sigurno zna da će se predsednik držati onog što je javno ranije rekao“.

Dačić smatra da predstavnici EU prethodno treba da kažu Vučiću šta su dogovorili s prištinskom stranom i to pre no što se bude razgvoralo o francusko-nemačkom predlogu.

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Žozep Borel izjavio je ranije da su Vučić i Kurti pozvani u Brisel 27. februara i da se nada da će prihvatiti predlog koji im je ponuđen.

„Pozvao sam ih da dođu i vode celodnevne razgovore jer imamo predlog na stolu i nadam se da će biti u stanju da prihvate taj predlog kao put da normalizuju svoje odnose“, izjavio je Borel za „Dojče vele“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari