Dačić zahvalio Maroku na doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije 1Foto FoNet Ana Paunković

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je danas na sastanku sa ambasadorom Maroka Muhamedom Belhažom zahvalio Maroku zbog, kako je objavljeno, dosledne i stabilne podrške očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije u skladu s međunarodnim pravom.

Razgovarali su i o mogućnostima za dalje jačanje već dobrih bilateralnih odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je ponovio podršku Srbije teritorijalnom integritetu Maroka i principijelan stav protiv secesionizma i separatizma.

Takođe je ponovio podršku Srbije naporima Ujedinjenih nacija da se nađe realistično, pragmatično i održivo političko rešenje saharskog pitanja, u duhu realizma i kompromisa, u skladu s relevantnim odlukama UN.

Dačić je istakao dugogodišnje, tradicionalno prijateljske veze dve zemlje i spremnost Srbije da nastavi da razvija sveukupnu saradnju s Marokom, uključujući razmene poseta na visokom i najvišem nivou, te pozvao ministra spoljnih poslova Nasera Buritu da poseti Srbiju.

Dodao je da je prošle godine obeleženo 65 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, što je bio „idealan trenutak da se narodi u Srbiji i Maroku uzajamno upoznaju s našim kulturama, umetnošću i istorijom, kroz brojne događaje organizovane tokom čitave godine“.

Ambasador Maroka u Srbiji Belhaž je Dačiću uručio čestitku marokanskog ministra Burite povodom izbora Srbije za domaćina Specijalizovane izložbe EXPO 2027.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari