Dačić: Značaj radnopravnih standarda 1Foto: MSP

Srbija pridaje izuzetno veliki značaj usvajanju i sprovođenju savremenih radnopravnih standarda, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u razgovoru sa pomoćnikom generalnog direktora i regionalnim direktorom za Evropu i centralnu Aziju u Međunarodnoj organizaciji rada (MOR) Hajncom Kolerom.

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog posete visokih zvaničnika Međunarodne organizacije rada Beogradu, što je prva poseta na tom nivou Srbiji od 2004. godine i čestitao im na jubileju – 100. godišnjici osnivanja i rada Organizacije koja se obeležava ove godine.

Dačić je naglasio da Srbija pridaje izuzetno veliki značaj usvajanju i sprovođenju savremenih radnopravnih standarda, o čemu svedoči i to što je u Beogradu danas potpisan Memorandum o razumevanju u vezi sa primenom novog četvorogodišnjeg Programa dostojanstvenog rada za Srbiju za period 2019-2022.

On je dodao i da je Srbija privržena sprovođenju Agende UN za održivi razvoj do 2030, posebno u domenu iskorenjivanja siromaštva, jačanja inkluzivnosti i povećanje zaposlenosti, što je kompatibilno sa ciljevima definisanim Strateškim planom Međunarodne organizacije rada za period 2018-2021, kojim je predviđeno da ova organizacija postane vodeći akter u Sprovođenju Agende 2030 za održivi razvoj.

U delegaciji kod Dačića je bio i podregionalni direktor MOR za region jugoistočne Evrope Markus Pilgrim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari