Dačić: Čvrsti odnosi Srbije i Kipra 1foto FoNet Ana Paunković

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa svojim kiparskim kolegom Konstantinosom Kombosom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova (MSP), tokom susreta je obostrano izraženo zadovoljstvo odnosima Srbije i Kipra zasnovanim na čvrstom prijateljstvu, međusobnom poverenju, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda, kao i uzajamna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu, uz naglasak na neophodnost principijelnog poštovanja ovog ključnog načela u međunarodnim odnosima.

Istaknuta je, dodaje se, potreba još intenzivnije komunikacije i uzajamnog redovnog informisanja na svim nivoima o najvažnijim pitanjima za dve zemlje.

Izražena je posebna zahvalnost Kipru na kontinuiranoj podršci procesu evropskih integracija Srbije, navode iz MSP i ističu da je konstatovano da današnji Visoki savet za saradnju Srbije i Kipra potvrđuje snažno opredeljenje dve države da dodatno jačaju svestranu saradnju.

Izraženo je zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma o saradnji između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Kipar, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari