Daću ostavku na mesto pomoćnika ministra za saobraćaj, kaže za Danas Saša Mirković, funkcioner SNS i odnedavno pomoćnik u Ministarstvu saobraćaja.


Prema njegovim rečima, uskoro će biti raspisani lokalni izbori u Zaječaru i on će se „poštujući izbornu volju građana Zaječara“ kandidovati za gradonačelnika tog grada. Kako je objasnio, ostavku u resoru koji predvodi Milutin Mrkonjić, daće nakon konsultacija sa SNS, najverovatnije u toku sledeće sedmice, odnosno kada budu raspisani lokalni izbori.

Mirković ističe za naš list da su se stekli uslovi da se održe novi izbori u Zaječaru i da očekuje da će oni biti raspisani za desetak dana. On je pozvao Vladu Srbije da uvede privremene mere u tom gradu do izbora.

– Juče su pojedini odbornici nasilno bili sprečeni od privatnog obezbeđenje predsednika Skupštine grada, ili već nečijeg, da uđu na sednicu koju smo zakazali povodom smene gradonačelnika Boška Ničića i predsednika gradske skupštine Ivana Jokovića. Ušao sam u skupštinu, ali se ubrzo pojavilo privatno obezbeđenje koje je druge odbornike sprečilo u tome – objašnjava Mirković, koji je posle incidenta održao i konferenciju za novinare.

Kako je u toku dana obrazložio predsednik Skupštine grada Zaječara Ivan Joković (URS), za jučerašnji dan je bila zakazana sednica lokalnog parlamenta, ali da je „iz bezbednosnih razloga otkazana“. On je rekao da je zatim Saša Mirković hteo da uđe u zgradu gradske uprave sa pet telohranitelja koji su „fizički nasrnuli na radnike obezbeđenja gradske uprave“. Osim obezbeđenja koje je sprečilo ovaj upad, na lice mesta je došla i policija.

Vlada Srbije je na sednici 29. decembra 2012. Mirkovića postavila za pomoćnika ministra saobraćaja zaduženog za puteve i bezbednost saobraćaja. Mirković je prethodno bio poznat kao estradni menadžer, pa je njegovo imenovanje izazvalo burne reakcije javnosti. Mirković je tada izjavljivao da ga za taj posao „kvalifikuju organizatorske sposobnosti“.

Mirković je, inače, član Glavnog odbora SNS i šef odborničke grupe „Pokrenimo Zaječar“. On već mesecima traži smenu aktuelnog gradonačelnika Zaječara Boška Ničića iz URS. Do zaključenja ovog izdanja lista nismo uspeli da dobijemo komentar Ničića o jučerašnjim događajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari