Danas četrnaesti sastanak radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca 1foto FoNet Aleksandar Barda

U Skupštini Srbije počeo je četrnaesti sastanak radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca, na kojem bi trebalo da budu razmotreni amandmani opozicije na prošlonedeljni predlog vladajuće stranke.

Današnjem sastanku u ime vladajuće koalicije prisustvuju Vladimir Orlić, Sandra Božić i Dejan Đurđević, a učestvuju i lider Dveri Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski iz Zavetnika i predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

Sastanku pristvuju i Miloljub Albijanić i Milan Stamatović iz Zdrave Srbije, lider POKS-a Žika Gojković, Milan Šulkić iz DSS-a kao i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj.

Kako je ranije najavljeno, novi sastanak kojem bi trebalo da prisustvuje i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić biće održan sutra, a nakon toga trebalo bi da bude poznato da li je dogovor postignut.

Lider pokreta „Dveri“ Boško Obradović izjavio je posle prošlog sastanka Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca, da je prva verzija sporazuma koju je predložila vlast pokazala da je ona spremna da izađe u susret opoziciji, ali u manje bitnim pitanjima, dok ključna pitanja nisu dobro definisana.

„Pre svega mislim na slobodu medija koja se ne rešava ovim sporazumom, mislim na pritisak na birače posebno zaposlene u javnom sektoru, na funkcionersku kampanju i ono što je za nas najvažnije – kako ćemo kontrolisati kompletan predizborni i izborni proces“, rekao je tada Obradović novinarima u Skupštini Srbije.

Obradović je tada najavio da će opozicija podneti amandmane na ovu prvu verziju predloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari