Dardan Sejdiu: Priština odgovorila na štetne mere

Funkcioner Socijaldemokratske stranke Kosova za Danas

Ostavite komentar


  1. O kakvom reciprocitetu govoriš? Zar se privreda R. Kosovo može porediti sa bilo kime u regionu, a kamoli sa Srbijom. Monopol distribucije i prodaje srpske robe drže isključivo Albanci i njih treba „Kriviti“ za dampig cene. Ne znam ko koči tranzit kosovske robe kroz Srbiju, ali imate alternativni prolaze i to auto-putem ka Albaniji, preko CG i Hrvatske.
    Što se tiče energetsko sporazuma on je čvrsto povezan sa ZSO jer po Briselskom Sporazumu hidroelektranom i vodom sa Jezera Gazivode treba da upravlja i prihoduje ZSO. Vama više odgovara što evo dvadeset godina koristite besplatno i vodu i struju i tako ste do sada ukrali oko dve milijarde evra, odnosno sto miliona evra godišnje.
    P. S. Ja nisam nikakav ekspert pa sam prozreo vašu laž, a šta mislite kako ćete proći pred međunarodnim sudovima prilikom arbitraže i kako će se tretirati vandalsko paljenje srpskih i BiH proizvoda, zabrana informisanja i distribucije novina pa i Danasa gde eto možete da plasirate vaše laži.

    1. @ Miodrag iz Peći***Tačno je,niste nikakav ekspert.Ne radi se o kvantitetu i jačini ekonomija već o pravu na slobodnu trgovinu,a što je Prištini onemogućeno na teritoriji Srbije.Ako neko zna bilo koji proizvod sa Kosova,a da nije sa severa,da ga ima u rafovima srpskih prodavnica,neka mi javi,dobija 100 DEM!Voda i struja,kao i bilo koja druga roba ili usluga,nigde nisu „besplatni“, NEKO ih plaća a pogodite ko? A pogodite i kako se zove onaj koji 20 godina dozvoljava da ga neko,po vašoj tvrdnji, iskorišćava? Da vam pomognem: dalabu na kub! Što se tiče paljenja srpske robe u Prištini počinioci su uhapšeni,za razliku od jednog poslanika srpske Skupštine,osuđenog ratnog zločinca, koji je vandalski palio zastave stranih država i organizacija,u Beogradu, i nije sankcionisan. A ni srpska javnost se nije baš uzbudila zbog toga! Dakle,prvo gledajte svoje dvorište i svoj plovak.

    2. { Miodrag iz Peći }…Sve znate samo ne znate ko koči tranzit kosovske robe kroz Srbiju ?! Interesantno! I Srbija ima alternativne prolaze za svoju robu,auto-putem ka Hrvatskoj,BiH pa dalje na zapad,ka Mađarskoj,Rumuniji Bugarskoj do rusije,ka Makedoniji…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.