David: Svim srcem sam za opoziciju, ali sam se zbog Kosova i EU distancirao

Ostavite komentar


  1. Covek koji je realno nebitan ali dobija prostor zato sto bi on „odmah prizano albansku SOVINISTICKU paradrzavu na Kosovu. Koga zanima. Srbija sigurno nece svoju okrenutost buducnosti pokazati time sto ce priznati tamo neku velikoalbansku, na 19. vekovnim principima i mentalnom sklopu, bespravno napravljenu paradrzavu. Zasto Filip david ne poziva Albance sa Kosova da se okrenu buducnosti, EU integracijama, realnosti umesto sto podizu granice i prave nekakve monoetnicke tvorevine? Realnost je i da se ta albanska tvorevina na Kosovu vec dvadeset i nesto godina ne moze legalizovati.

    1. Srpsko Kosovo ne postoji.Teritorija Kosova je data na poklon Srbiji posle prvog svetskog rata ali ne zato jer su pobedili već zato što nisu bili na strani AU monarhije.EU je naslednik AU monarhije.

      1. @Dragan

        U ovih pet, sest komentara koje si danas napisao a koje sam procitao, uspeo si da uguras toliko nebuloza da je to prosto neverovatno. Vezbas ili si prirodni talenat?

      2. Srpsko Kosovo ne postoji. Tako je. Neću glasati ni za jednu stranku koja u svom programu nema jasno deklarisan stav izbacivanja Kosova iz Srbije. Što se tiče „EU je naslednik AU“ tu ipak treba staviti malo distance, Austrijka monarhija je bila ipak bile monarhija, a ne društvo dobrovoljno prikupljenih članova. Pre bi se moglo reći da je AU prethodnica EU.

    2. ljudi, kao bivši jugosloven,i mini jugodloven, i gradjanin federacije srbije i crne gore, a sad državljanin kosova, iskreno vam kažem to je nepovratno! gledajmo svi zajedno u budučnost i za bolji život svih nas!

      1. Upravo si nabrojao zasto je „drzavnost Kosova“ na klimavim nogama. Raspale su se i Jugoslavija, i SRJ pa onaj savez Srbije i Crne Gore `Ajde ove dve zadnje ali ona prva je bila ozbiljna drzava, ko je mislio da ce da se raspadne i nestane. Ako se raspala takva Jugoslavija cenis da ce opstati ta tvorevina na Kosovu koja je medjuanrodno nepriznata, bez clanstva u medjunarodnim organizacijam i koja je istorijski i pravno neutemeljena? Cim nestane interes ili cim odu sa pozicija potplaceni… Ode „drzava kosova“ niz vodu. Zato, gledajte u buducnost i sta ce se desiti kada izgubite zaledjinu. Pre nekih 100 godina zastava Srbije se vijorila na Beloj kuci u Vasingtonu, u americkim novinama su objavljivani clanci o srpskom Kosovu… Nista nije za sva vremena a narocito ne takve tvorevina kao ta na Kosovu.

  2. Šta ste vi radili za vreme Tita, dok su slali na Goli Otok i UDBA ubijala koga stigla, da li ste tada imali stav o Kosovu i Metohiji? Kakva je razlika između Tita i Vučića?

    1. Znam njih tridesetak koji su bili na golom otoku na 10-19g.Ni jedan nije bio duže od 3g.90% njih su postali direktori velikih firmi u SFRJ.A šta je govorio Tito o Kosovu imaš na you tube ako znaš šta je to.Tito je čak do rezolucije IBa hteo da pripoji Albaniju Jugoslaviji.

  3. Da budemo posteni? Distanciranje ovoga coveka od opozicije, najvise ce koristiti bas toj opoziciji. Naime, u redovima opozicije je isuvise onih koji bi da izdaju, predaju i prodaju. Tako da ovo distanciranje Filipa Davida za njih moze da bude samo dobar znak.

  4. Ovaj individua izgleda ne zna da matična država naroda kome pripada NE PRIZNAJE šiptaristan!!!Uzgred,vidim da vredno brišete svako neslaganje sa mišljenjem ovog…..čoveka…

    1. Matična država Albanija priznaje Kosovo a divlji zapad Srbiju niko ne šljivi.Obrati se psihologu treba ti.

  5. IZDAJA!!! Samo BOJKOT srbiju spasava od aktualnog režima! Nisam ovo očekivao od gosn Davida!

  6. Postovani gospodine, prvo lobirajte da Izrael prizna Palestinu i onda sa punim pravom nastavite da lobirate priznajne Kosova od strane Srbije.

  7. „način razmišljanja“ naravno gos David je naveo najvažniju stvar za opstanak nekog društva! Šta je Evropa? Puno toga, isticanje „demokratije“ u prvi plan je pogrešno, zavodi. Esencija evropske kulturne matrice je građansko društvo. Mi smo pokušavali da za 200 g nove državnosi stvorimo kritičnu masu građana. Sve što smo stvorili je od 1990-2019 „pušteno niz vodu“. Više novih generacija naše dece raslo je kao „korov“ jer više nemaju od koga da uče elemente građanskog ponašanja (a tu spadaju i tolerancija, kritičko mišljenje, standardi, autonomija struka, raditi za opšte dobro, empatija,….), to se najbolje vidi u saobraćaju (kretanju pešaka i vozila). Kolateralna šteta pogrešne spoljne politike crveno-crne koalicije je „naše građansko društvo“. To se zove „raditi u korist sopstvene štete“.

  8. Veliki deo gradjana Srbije (medju kojima sam i ja) zamera ovoj vlasti potpisivanje Briselskog sporazuma (koji je protivustavan i na stetu Srbije) kojim se fakticki priznaje nezavisno Kosovo i sledeci korak je clanstvo u UN i direktno priznanje. Svi kojima smeta ova vlast samo zato sto nije priznala Kosovo (a ne vide kriminal i korupciju, Savamalu, neprekidno krsenje Ustava, pritiske i kradju na lokalnim izborima, lazne diplome, Krusik i druge afere) nemaju razloga da budu protiv ove vlasti jer ona radi na tome da ga prizna i da bude potpuno servilna prema Zapadu. Nazalost, dobar deo opozicije u tome direktno ili indirektno podrzava ovu vlast.

  9. Kamo lepe srece da smo bar malo kopirali Izrael i uzimali njihove navike i drzavotvotna razmisljanja. Smesno da ovi sto kazu Izrael treba da prizna Palestina su sigurno prvi koji vicu noz zica Srebrenica. Samo mogu da kazem napred Stbija, napred Izrael

  10. Zar mu nije jasno da sa potpuno slaze po svim ciljevima sa Cedom, znaci ne mora da izmislja toplu vodu, to za sta se on zalaze postoji, to je Cedin LDP. A recenica ali se distancira od nekoga za koga je svim srcem, .. sta reci nego blago onom uz koga je Filip David svim srcem. Ono sto on kaze je ako opozicija nije za nezavisnost Kosova onda se ja distanciram od opozicije.

      1. @Dragan

        Cestitke, svojim danasnjim serijalom komentara usao si medju TOP 5 onih koji su se najvise nalupetali u komentarima u adnjih godinu dana. Nije to mali uspeh ako se uzme u obzir kakvu je konkurencija.

  11. Ne čudi me gospodin Filip David, koliko pratim, mada ne preterano revnosno, ne vidim da je svoje stavove revidirao, no, mene više čude ovi komentatori sa svojim biserima poput onog o „matičnoj državi“ ali i biserima o Kosovu, mada bilo je tu i tamo još ništa manje „genijalnih“.
    Toliko puta je izrečena onna sentenca o Srbima Mojsijeve vere da je trebalo dopreti i do poslednjeg maloumnika, ali džaba ludom radovanju, ne dopire pa im i objašnjavati ne vredi.
    Samo pitao bih vrle Srbende i branitelje Kosova i Metohije u granicama Srbije, kako to da generacije i generacije sorabijskih rodoljuba među koje ubrajam ne samo političare već i kafanske analitičare (možda njih i ponajviše) koji sa tehnološkim napretkom a sve većim siromaštvom prestali da odlaze u kafane ali ne prestaju da budu pametni i sveznajući (šta učiniše te društvene mreže od umnih Srba) ne uspeše da u poslednjih 120 godina smisle održivu kosovsku strategiju. No dobro, ako nisu, ne znači da nisu, pa evo, u poslednjih nekoliko godina ili meseci. Uostalom i Nikola Teska je u jednom trenutku obznanio svoje prvo epohohalno otkriće, možda se ovih dana upravo pojavio takav Aleksandar, naravno ne Karađorđević, možda Vučić, Martinović, Marković, Vulin… ili neki Dačić, novi ingeniozni Žika Obretković… Hajde, genijalci, dajte to genijalno rešenje koje u sebi ne sadrži granicu između Srba i Albanaca, tu na ili oko Kosova a da je održivo i bio bih vam zahvalan i naravno, bez ostatka bih ga podržao.
    I dok ga ne smisle preporučio bih bivšim kafanskim a sada internet političarima da ne pljuju po ljudima bez argumenata.
    Unapred i duboko zahvalan,
    građanin
    Lebrecht Gaspar

    1. A tvoj „genijalni“ plan kao graDZAnina je da se prizna ta albanska SOVINISTICKA paradrzava na Kosovu? GraDZanin koji podrzava etnicki princip? To je to „odrzivo resenje“, podela po etnickoj liniji? Ako je to tako genijalna ideja koja moze da nastane samo u tim graDZAnskim mozgovima zasto vec nije primenjena u Hrvatskoj? Kakva je bila politika Hrvatske u zadnjih stotinjak godina u odnosu na Srbe? Zasto se ne primeni u BiH? Zasto ne bi to vazilo i za Srbe u Crnoj Gori koji cine 30% tamosnjeg stanovnistva? Stvarno si „uman“, taman u rangu Zike Obretkovica. Zasto Srbija nije za 120 godina smislila odrzivu strategiju? Bice da je i do Albanaca, ne mislis?

  12. Kada ce intervju Filipa Davida sa Snezanom Congradin sa posebnim osvrtom na „napade“ i „diskriminaciju“ koju dozivljava Filip David koji samo poziva da se legalizuje otimacina dela drzave, koji lobira u korist albanskih nacosa, lobira protiv ustava drzave ciji je drzavljanin i takve sitnice. U drugim drzavama da to radi bio bi verovatno obasut cvecem i bombonjerama ali u ovoj Srbiji…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.