Debata: Da li je vreme za članstvo Srbije u NATO?

Ostavite komentar


  1. Nije i nikad neće biti. Treba proterati predstavnike NATO iz Srbije, a njihovim saradnicima suditi za izdaju i saradnju sa okupatorom.
    Sledeće pitanje: Da li Srbija treba da uđe u EU?
    Ne treba. EU je četvrti Rajh.

    1. Bravo, ti bi da se vratmo u 41′ da sa Nedicem i cetnicima potpisemo opet pakt sa fasistima , da sa njima opet uspesno teramo partizane.

      1. Upravo je pristupanje NATO-u oblik nedicevske politike. Zar nisu fasisti i nacisti tokom II svetskog rata, bas kao i NATO danas, podrzavali otcepljenje i albanizaciju Kosova, zar nije Hitler tada, bas kao i NATO sada, naoruzavao i obucavao kosovske Albance, tada u SS diviziji Skenderbeg a sada u tzv. „kosovskoj vojsci“, da nije i tada plan bila BiH pod muslimanskom dominacijom, etnicki ociscena Hrvatska, anti-srpska Crna Gora, uspostavljanje tzv. „sandzak“-a ? Za sada, jedina razlika je da NATO ne podrzava otcepljenje Vojvodine. Za sada.

      2. Bespotrebna rasprava Nato ne prima zemlje koje imaju unutrasnje teritorijaline probleme ko mi sa
        Kosovom ili recimo ko Ukrajna sa Dombasom, Krimom I Gruzija sa Osetijom. Nato prima samo sredjene zemlje u svoje clanstvo

    2. Niste u pravu. Mi smo krivi za stanje u našoj državi i za sve ono što se ranije događalo. Ako mislite da u Srbiji normalno treba da živi samo par procenata građana koji imaju nenormalno visoke zarade i koji u statistici prave neku prosečnu platu od 59.000,00 dinara, a da oko 80% građana ima primanja oko 30.000,00 dinara, onda ste u zabludi. Ovakva država neće dugo opstati, država u kojoj se odavno ne priča o visini potrošačke korpe i u kojoj se potencira na prosečnoj, a ne na minimalnoj zaradi!
      EU i NATO obavezno. Pa od njih smo dobili više para nego od bilo koga drugog.

    3. Ako napregneš mozak, setićeš se da smo devedesetih već pokušali pa budemo veći Sovjeti od Rusa i kako se to završilo.

    4. Браво за коментар. Сарадња са НАТО пактом прогласити издајом националних интереса. Покренути петицију за укидање ове превазиђене организације и ово пропагирати широм Европе.

  2. Ako će Nato da nam vrati Kosovo + Rep.Srpska da se ujedini sa Srbijom+ priznaju da su bacali kancerogene bombe…još i da razmislimo !??

    1. Što će nam to, da bi naši vlastodršci imali veći potencijal u robovskoj radnoj snazi…
      Pa nama treba uzeti i ovo što imamo da bi se narod oslobodio i počeo da živi život, a ne da preživljava. Dosta ratova. Svi napraviše državu, samo mi nismo za to sposobni, zato što smo pohlepni i prljavi…

      1. Да нисмо способни створити државу а то је могуће само уједињењем са Српском и Црном Гором. Наравно и ослобађање окупираног Космета.

  3. Nije mi samo jasno ko ce u toj raspravi braniti taj pro-nato stav? Za taj anti-nato je jasno (tu jos slobodno dopisite i Beckovicku). Al za ove druge, nadam se da ta uloga nije dodeljena prikrivenim skepticima. Nesto se ne secam nekog pronato angazmana bilo koga od pozvanih. Nadam se da se nece raditi o onoj standardnoj manipulaciji, gde cemo odglumiti neku javnu debatu, a ovi pronato ucesnici ispadnu na kraju veci skeptici od ovih antinato, a posle ajmo svi zajedno u kafanu da proslavimo jos jedno uspesno odradjeno sludjivanje..

  4. Pročitavši predhodne komentare potvrdio sam ono što sam znao. Na žalost Srbija nikada neće ući u NATO.

    1. Borise Pavloviću želim ti da popiješ vode sa izvora gde su oni Italijanski vojnici se ozračili …mozda promeniš mišljenje!?

  5. Тачно је да је НАТО у своју организацију примио Црну Гору и С. Македонију без обзира што већинско становништво није било за приступање, али Србија са око 80% против учлањења и са већинским русофилским становништвом би им служила само у борби против утицаја Русије, али како са том структуром становништва?

  6. Sa NATOm treba razgovarati tek kada plate odštetu Srbiji od 20 MLRD dolara najmanje.

  7. Да нисмо способни створити државу а то је могуће само уједињењем са Српском и Црном Гором. Наравно и ослобађање окупираног Космета.

  8. Ne znam,ali vi u Srbiji se ponašate kao da Vas neko moli da uđete u NATO.Nisam čuo da vas NATO želi niti mu trebate.Izgleda da vas neko debelo laže i obmanjuje.Ruska gubernija ih ne interesuje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.