Hoti: Vašington i Brisel zamenjeni Ohridom i Bratislavom, niko ne zna šta je dogovoreno 1Foto: EPA-EFE/ ANNA MONEYMAKER POOL

Poslanik Demokratskog saveza Kosova i bivši premijer Avdulah Hoti kritikovao je Vladu Kosova jer, kako je naveo, niko ne zna šta je dogovoreno o rešavanju situacije na severu Kosova

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je juče da je sa glavnim pregovaračem Kosova Besnikom Bisljimijem na sastanku u Bratislavi dogovorio prve korake ka deeskalaciji, ali bez navođenja detalja dogovora.

Hoti je reagovao tim povodom i na Fejsbuku naveo da su „Vašington i Brisel zamenjeni Ohridom i Bratislavom“.

„Odlaze u Bratislavu i pristaju na deeskalaciju situacije, ali niko ne zna na šta su pristali. Vašington i Brisel zamenjeni su sa Ohridom i Bratislavom“, napisao je Hoti.

Dodao je da vlast ne uzima u obzir zahteve saveznika kada dođu u posetu Prištini i traže nove izbore u opštinama bez uslovljavanja bilo koje strane.

„Ignorišući savete saveznika, upadaju u Vučićevu zamku koja ima za cilj da zategne situaciju na severu. Predsednike (opština) izabrane sa dva odsto podrške drže u kancelarijama sa policijom i zaključane“, naglasio je Hoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari