Dejan Bulatović osnovao udruženje građana "Savez socijaldemokrata" u Moroviću 1foto: Anđela Petrović/Danas

Narodni poslanik i bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović osnovao je udruženje građana „Savez socijademokrata“ (SSD), a nakon toga predstoji i osnivanje povereništava po Srbiji, rekao je predsednik ove organizacije.

Iako je rekao da je za njega Marinika Tepić koju je optužio da je lobista SNS – „završena priča“, evidentno je da se i dalje „osvrće“ na bivšu stranku. Sem što ovo udruženje ima akronim vrlo sličan Stranci slobode i pravde, Bulatović je organizaciju osnovao u selu Morović. Kao jedan od argumenata za napuštanje SSP-a i tezu da je „Marinika Tepić lobista SNS“ Bulatović isticao aferu Morović koju je Tepić iznela, a koju on karakteriše kao lažnu.

„U narednom periodu radićemo na osnivanju povereništava po Srbiji, od kojih će postati odbori, što vidim kao preduslov za prerastanje ove organizacije u političku stranku, do čega će vrlo brzo doći“, rekao je Bulatović.

On je naveo da će na izbornoj skupštini biti izabrani potpredsednici i ostali stranački organi, a do tada će se organizacija rukovoditi elementarnim principima na čijim temeljima je počela rad – demokratija, slobodni mediji, očuvanje poljoprivrede i sela, socijalna pravda i zaštita životne sredine, prenosi FoNet.

Dejan Bulatović osnovao udruženje građana "Savez socijaldemokrata" u Moroviću 2
foto: Printscreen/Facebook/Dejan Bulatović

Bulatović je rekao da je osnivačka sednica Savez socijaldemokrata u subotu protekla u sjajnoj atmosferi.

„Posebno mi je drago što sam osetio veliku pokretačku energiju od ljudi koji su mi dali podršku. Među njima ima dosta bivših članova Stranke slobode i pravde, ali i novih lica koji sada po prvi put stupaju u politički aktivizam. Usvojili smo Statut, kao i osnovne principe delovanja“, rekao je Bulatović.

Ranije se spekulisalo da će Bulatović prići stanci „Zajedno“, ali je takve navode demantovao kopredsednik ove stranke Aleksandar Jovanović Ćuta. Iako je u intervjuu za naš list Bulatović rekao kako je jedan od predloga imena „Pokret demokratskog progresa“ koji se i njemu lično sviđa, ova organizacija ponela je drugačiji naziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari