Dejan Bulatović (SSP): Država totalno zanemarila voćare 1Foto: Medija centar

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović je danas ocenio da je država „totalno zanemarila“ voćare i da su oni „dovedeni na rub propasti“.

SSP je saopštila da je on posetio voćare iz Begaljice, „koji svakodnevno seku stabla kajsije, šljiva, breskve, trešanja i jabuka“ jer, kako je navedeno, više nemaju mogućnosti niti računa da se bave voćarstvom“.

Prema rečima uzgajivača, koji su primorani da krče svoje voćnjake, do pre samo 10 godina situacija je bila potpuno drugačija i uslovi za bavljenje vočarstvom su bili znatno bolji, navela je SSP u saopštenju.

Dodali su i da su „seča subvencija i totalno zanemarivanje voćarstva od strane države doveli ovu granu agrara na rub propasti“.

Bulatović smatra da je neophodno“ da se na prvom mestu garantuju otkupne cene za narednih pet godina onim poljoprivrednim proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom“

„Potrebno je hitno ukinuti akcize na gorivo za poljoprivrednike, da bi troškovi rada bili niži, a time i cena plodova konkurentnija u veoma oštroj trci sa proizvodima iz uvoza“, kazao je on.

Rekao je i da „investiranje u infrastrukturu mora biti jedan od prioriteta u ovom voćarskom kraju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari