Delegacija Srpske liste sa Saracinom u Kosovskoj Mitrovici: Vlada Kosova gazi sva prava Srba 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista je saopštila da su njeni predstavnici večeras u Kosovskoj Mitrovci preneli specijalnom izaslaniku vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuelu Saracinu da je vlada premijera Kosova Aljbina Kurtija „pogazila sve sporazume i sve prava Srba“.

Srpska lista, politička organizacija Srba na Kosovu koja ima podršku zvaničnog Beograda je navela da je nemačkom diplomati ukazano „da poslednja odluka o ukidanju dinara“, zajedno sa svim prethodnim, „za rezultat ima iseljavanje srpskog naroda“.

U saopštenju piše i da Srpska lista zahteva od međunarodne zajednice, koja je garantovala poštovanje sporazuma i prava srpskog naroda „da najhitnije reaguje i spreči egzodus srpskog naroda“.

Saracinu je rečeno, kako je saopšteno, „da su više nego ikad potrebne mere a ne saopštenja i izjave“.

„Predstavnici Srpske liste su Saracina detaljno upoznali sa antisrpskim delovanjem vlade Aljbina Kurtija, od njenog uspostavljanja“, precizira se.

Sa nemačkim specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan razgovarala je delegacija Srpske liste koju je predvodio njen predsednik Zlatan Elek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari