Vucic i Dacicdacicvucic foto instagram buducnostsrbijeav

Delegacije Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke, koje predvode lideri tih stranaka Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, počele su danas razgovore o pripremama za predstojeće izbore i nastavku saradnje na realizaciji ciljeva državne i nacionalne politike.

Delegaciju SPS, uz Dačića, čine potpredsednici stranke Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović, Predrag Marković, Novica Tončev, Branko Ružić, Žarko Obradović, Dušan Bajatović i predsednik IO Vladimir Zagrađanin.

Vučić predvodi delegaciju u kojoj su premijerka Ana Brnabić, Darko Glišić, Marija Obradović, Miloš Vučević, Aleksandar Šapić i Milenko Jovanov.

Zajednička ocena današnjeg sastanka, što je i lično predsednik Vučić rekao, da je spreman za nastavak saradnje sa SPS. Naravno da je sa naše strane, izražena puna spremnost da nastavimo našu saradnju i sada i u periodu posle sledećih izbora, računajući sa planovima kako bi Srbija treblao da izgleda i 2025. godine. Nije bilo reči o kadrovskim rešenjima koje vas najviše zanimaju“, rekao je Ivica Dačić novinarima u sedištu Socijalističke partije Srbije, nakon sastanka sa delegacijom SNS-a.

„Sat i po smo razgovarali i o drugim temema, kao što su region, spoljna politika, ekonomska situacija, pritisci na Srbiju… Uspeli smo da sačuvamo i odbranimo naše nacionalne interese, u interesu Srbije je da se saradnja SPS i SNS nastavi i dalje, to se odnosi i na Jedinstvenu Srbiju, čiji predstavnici danas nisu bili na sastanku“, naveo je Dačić.

U razgovoru sa stranakama koje ne žele učešće stranaca, objavljen je jedan detalj, kao svetska vest da će izbori biti 3. aprila, što je Aleksandar Vučić rekao još u oktobru. Jer, postoji postoji nekoliko zakonskih termina u kojima su ti izbori mogući, budući da imamo redovne predsedničke i redovne beogradske izbore, a sa njima i vanredne parlamentarne. Deseti april nije uzet u obzir zato što je to dan Nezavisne države Hrvatske, a 17. april je katolički Božić“, ispričao je lider socijalista osvrćući se na datum izbora.

On je ponovio da se sprema „ofaniziva tajkuna i opozcionih političara“ na predstojećim izborima, te da je njegov predlog da se u susret toj ofanzivi i zajedničkom nastupu opozicije, ide sa jedinstvenim nastupom stranaka vladajuće koalicije.

Sam Aleksandar Vučić je rekao da ostaje pri tome da se mi sami opredelimo šta želimo, da li želimo da zajednički nastupimo, da li želimo jednog predsedničkog kandidata, jednu listu ili više lista…

Moje mišljenje da nam je potreban jedan zajednički kandidat, da to bude predsednik Srpske napredne stranke, i da ga podržimo, kao što smo to učinili i na izborima 2017. A to što neke opozicione stranke ne kandiduju predsednike tih stranaka, nego potpredsednike… mi smo ozbiljni ljudi i ne želimo da varamo narod“, dodao je Dačić, ali uz isticanje da tema nije bila na dnevnom redu.

Vučić je rekao da je važno da razvijamo poverenje i zajednički rad, da ćemo to nastaviti posle izbore, a kad bude vreme, na nama je da donesemo odluku kakvu će formu ta saradnja imati“, poručio je predsednik SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari