Delić: Ne pada mi na pamet da se kandidujem za predsednika 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Božidar Delić, osnivač pokreta Nema nazad iza je Srbija, odbacio je za Danas kao neistinite navode da će se kandidovati za predsednika na izborima 3. aprila.

„Ne pada mi na pamet da se kandidujem“, odgovorio je Delić na pitanje da li su istinite informacije da planira kandidaturu. Delić kaže i da više nije zamenik predsednika pokret Ljubav, vera, nada Nemanje Šarovića, čiji je i jedan od osnivača.

Božidar Delić, u javnosti je najprepoznatljiviji kao komandant 549. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije, koja se borila tokom rata na Kosovu, na prostoru Paštrika.

Slogan ove brigade je naziv pokreta čiji je Delić osnivač – „Nema nazad – iza je Srbija“. Član Srpske radikalne stranke postaje 2006. sve do 2008. godine, kada u raskolu radikala podržava struju Tomislava Nikolića, sa kojim, kao poslanik izabran na listi radikala, osniva poslanički klub Napred Srbijo, koja prerasta u Srpsku naprednu stranku.

Tada je izjavio da se kao radikal rodio i da će kao radikal umreti, da je spreman da život da za Vojislava Šešelja, ali da između Srbije i Šešelja bira Srbiju. Nakon neslaganja sa rukovodstvom SNS, 2011. vraća se u radikale, a 2016. ponovo biva biran za narodnog poslanika.

Drugi period članstva u radikalima trajao je do 2020. godine kada zajedno sa Nemanjom Šarovićem odlazi iz SRS i osniva pokret Ljubav, vera nada, čiji je Šarović predsednik, a Delić do nedavno zamenik predsednika. Razlozi za ponovni razlaz sa radikalima bili su brojni, a među glavnim su navedeni Šešeljevo iskorišćavanje stranke za ličnu materijalnu korist, kao i nekritikovanje politike Aleksandra Vučića. Nakon razlaza sa Šarovićem uz ratne veterane sa Paštrika i Košara osniva pokret čiji je i danas deo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari