Demokratska stranka danas razmatra o izlasku na izbore 1Foto: Demokratska stranka

Demokratska stranka (DS) na današnjoj sednici Glavnog odbora razmatraće o izlasku na predstojeće izbore, a predsednik te stranke Zoran Lutovac rekao je da će konačna odluka biti doneta u trenutku kada procene da je to najsvrsishodnije.

„Glavni odbor će raspravljati o tome (odluci o izlasku na izbore) i videćemo da li će Glavni odbor odlučiti da se to ovlašćenje prenese na predsedništvo stranke, kao što se mnogo puta desilo, pa da se odluka donese u trenutku kada procenimo da je to najsvrsishodnije“, rekao je Lutovac agenciji Beta pre početka sednice u beogradskom Centru za kulturu „Vlada Divljan“.

Prema njegovim rečima, odluka će biti doneta u saradnji sa drugim strankama i ocenio da će se na samoj sednici videti raspoloženje u kom će se smeru kretati donošenje odluke.

Više opozicionih stranaka, među kojima su Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, saopštile su ranije da će se do kraja oktobra znati odluka da li izlaze na izbore i da li će biti na zajedničkoj listi.

Lutovac je u svom obraćanju na sednici Glavnog odbora rekao da su glavne ciljne grupe te stranke „razočarani birači demokratskih partija“.

Istakao je da je cilj te stranke da se građanima omogući da budu „aktivni učesnici i kreatori svoje sadašnjosti i budućnosti“ i da je potrebno naći rešenje da se dođe i do apatičnih birača, kojih je prema nekim istraživanjima, „oko 50 odsto“.

„Na večite apstinente ne možemo uticati, oni jednostavno, svako iz svojih razloga, ne žele da izlaze na izbore, da se bave politikom, ma koliko se politika bavila njima“, kazao je Lutovac.

Prema njegovim rečima, na „antipartijce“ mogu uticati vanstranačke ličnosti i istakao važnost saradnje DS sa njenim Građanskim demokratskim klubom i Skupštinom slobodne Srbije.

„Oni mogu motivisati antipartijce da se uključe u politički život“, ocenio je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari