Demokratska stranka obeležava 33 godine od obnove 1Foto: J. Patarčić/Danas

Demokratska stranka 3. februara obeležava 33. godišnjicu od obnove rada.

„Reč je o najvažnijoj političkoj stranci u novijoj političkoj istoriji Srbije. Ciljevi koju su postavljeni kada je stranka obnovljena, još nisu postignuti: Srbija slobodnih i ravnopravnih ljudi, zemlja solidarnosti, tolerancije i jednakosti, ravnopravna i razvijena članica porodice evropskih zemalja“, navodi se u saopštenju DS povodom rođendana.

„Zbog svih onih koji su verovali u DS, koji su dali svoj glas, zbog onih koji su stajali ispred kordona, koji su se suprotstavljali zlu i ludilu, a pogotovo zbog onih čije vreme tek dolazi – DS će raditi na daljoj reformi stranke, boriti se zajedno sa partnerima u opoziciji za normalnu Srbiju i slobodne i poštene izbore kao prvom koraku na tom putu“, dodaje se.

„Demokratska stranka je donela čvrstu odluku da raskine sa štetnim praksama i da se potpuno posveti javnom interesu. Mi smo sa građanima kada je potrebno da budemo solidarni, da pomognemo progonjenima, diskriminisanima, marginalizovanima. Demokrate vraćaju dostojanstvo Demokratskoj stranci i politici kao profesiji, a najbolji način da se to učini jeste da se poštuju građani, kao i da na sopstvenom primeru pokažemo da to može i mora tako“, poručuje DS u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.