Demokratska stranka osuđuje napade Vladimira Đukanovića na novinara Nedima Sejdinovića 1Foto: Medija centar

„Demokratska stranka poziva nadležne da reaguju povodom veoma zabrinjavajućeg napada na novinara Nedima Sejdinovića od strane visokog funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića“, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

. Oni kažu da je u zemlji „razorenih institucija“ neophodno utvrditi koja institucija može da stane na put čoveku koji u sebi ima nekoliko nespojivih sfera uticaja kojima se obilato koristi, od politike ka pravosuđu i u privatnoj praksi.

„Visoki funkcioneri Srpske napredne stranke morali bi da vode računa o svakoj reči upućenoj ka novinarima, s obzirom da je javno izgovorena reč, bilo da se radi o periodu kada su bili članovi Srpske radikalne stranke ili ovome što su oni danas, već imala užasavajući epilog u nekoliko navrata po bezbednost, ali i život novinara u Srbiji. Lako je od ruke išlo njihovom današnjem predsedniku stvaranje ambijenta progona novinara i gašenja objektivnih glasila, a iz doba njegovog ministrovanja sferom informisanja znamo kako su pojedinci završavali. Nažalost, ni njegovim naslednicima ne nedostaje samopregornog rada u kome izgori po neka kuća novinara“, navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka apeluje na čitavu javnost i struku da zaštite Sejdinovića od agresivnih napada stranačkih funkcionera, i kažu da takvi napadi u zemlji u kojoj policajci na ličnu inicijativu čuvaju svog kolegu koji je razotkrio lanac trgovine drogom mogu biti sve, samo ne benigni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari