Desnica poziva da se na referendumu glasa “ne” 1Foto: Medija centar

Potpisnici Deklaracije suverenista zatražili su od građana da 16. januara u što većem broju izađu na referendum i kažu „ne“ predloženim promenama Ustava Srbije dok su predstavnici Dveri svoju referendumsku poruku poslali ispred Narodne skupštine.

Lider DJB Saša Radulović je istakao je da predloženo rešenje vezano za promene u pravosuđu da tužioci i sudije biraju samio sebe ne postoji ni u jednoj uređenoj zemlji sveta, prenosi FoNet.

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović upozorio je da će, ako se promene Ustava usvoje, atributi sudske vlasti biti prepušteni nepoznatim ljudima.

Predsednica pokreta Živim za Srbiju Jovana Stojković je ocenila da „okupacija Srbije koja traje decenijama doživljava krunisanje ovim izmenama Ustava“, i to zahvaljujući nevladinim organizacijama koje „imaju svoje pipke svuda“.

Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić iskazao je bojazan da će Srbija doživeti ono što se dešavalo u doba fašizma, komunizma i socijalizma „da se referendumom pokrije samovolja režima“.

Desnica poziva da se na referendumu glasa “ne” 2
foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Lider Dveri Boško Obradović i članovi ove stranke, ispred Narodne skupštine, uputili su poruku protivljenja referendumu, koja sadrži reči bunt, izalzak i glasanje protiv.

„Ukoliko vlast ne prihvati normalne i osnovne demokratske uslove za održavanje referenduma, to može i treba da bude razlog za nove proteste građana Srbije, a jedan od završnih vidova narodnog bunta biće i izlazak na referendum i glasanje protiv ove vlasti i promena Ustava“, navodi se u pisanoj izjavi Obradovića.

„Srpski pokret Dveri poziva kompletnu opoziciju i javnost da podignemo glas protiv ovakvog nevidljivog i jednopartijskog referenduma koji je cenzurisan u medijima i koji praktično ne postoji, jer je to jedini način da vlast pobedi na njemu. Ukoliko se alarmira čitava javnost, vlast će izgubiti jer građani Srbije u većini ne žele promenu Ustava po direktivi iz Brisela, niti da o izboru sudija i tužilaca odlučuju stranci“, navodi se u Obradovićevoj izjavi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari