Radomir Lazović: Desničari stali uz SNS i glasali protiv prigovora opozicije 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Iako su govorili da će podržati namere opozicije da se u Beogradu smeni režim Aleksandra Vučića, predstavnici NADE i Zavetnika, u Gradskoj izbornoj komisiji glasali su večeras protiv prigovora koje su podneli “Ujedinjeni za pobedu”, “Ajmo ljudi” i “MORAMO” zbog izbornih nepravilnosti – kaže za Danas Radiomir Lazović iz Ne davimo Beograd i koalicije „Moramo“.

Kako dodaje, svi prigovori opozicije su odbijeni, između ostalog i glasovima desničarskih organizacija.

– Ovo je jasan pokazatelj da ove organizacije sede na dve stolice i da zapravo nemaju nameru da ugrožavaju naprednjačku vlast u Beogradu. Pravni tim Ne davimo Beograd i koalicije „Moramo“ podneće upravnom sudu žalbe na odluke GIK-a. “ – kaže Radomir Lazović.

Podsećamo da su opozicione organizacije podnele veliki broj prigovora zbog izbornih nepravilnosti koji bi, da su usvojeni, vodili ponavljanju izbora na mestima gde su se nepravilnosti desile.

Prema procenama, bilo je dovoljno da se izbori ponove na 20 biračkih mesta kako bi lista „Ajmo ljudi“ prešla cenzus i tako promenila odnos snaga opozicije i vlasti u skupštini grada.

Sa najnovijom promenom strane i stajanjem uz naprednjake, NADA i Zavetnici će, prema rečima Radomira Lazovića, onemogućiti da dođe do promene vlasti u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari