Devet odbornika Skupštine Beograda već podnelo ostavke, u ponedeljak i Kozma iz Ne davimo Beograd 1Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Devet odbornika Skupštine grada Beograda nakon konstitutivne sednice podnelo je odmah ostavke, dok će to učiniti i Robert Kozma iz Ne davimo Beograd u ponedeljak, potvrđeno je Danasu.

Ostavke je podnelo sedam odbornika sa liste SNS  – Marija Zdravković, Tatjana Vandoro, Nenad Krstić, Marko Čkonjević, Bojana Višekruna, Miroslav Kočić i Konstantin Kostjukov.

Ivana Vilotijević iz odborničke grupe SPS -JS podnela je ostavku, kako je prenela Nova.rs, zbog profesionalnih obaveza.

Ostavku je podneo i Radomir Lazović iz koalicije „Moramo“ dok će u ponedeljak to učiniti i njegov kolega Robert Kozma.

Narednih dana mogu se verovatno očekivati i nove ostavke, jer će konačna lista odbornika biti poznata nakon imenovanja gradskih čelnika, ali i nakon potvrđivanja poslaničkih mandata u Skupštini Srbije imajući u vidu da su neka imena se nalazila i na gradskoj i na republičkoj listi na izborima.

Za predsednika Skupštine grada Beograda izabran je Nikola Nikodijević.

Predsednik odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ u Skupštini Grada Beograda, Aleksandar Mirković, potvrdio je za N1 da će kandidat za gradonačelnika Beograda biti poznat za 48 sati.

Skupština Grada Beograda danas je tajnim glasanjem, na predlog 57 odbornika, izabrala Igora Jovanovića za zamenika predsednika gradskog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari