Devet poslanika Srpske liste verifikovali mandate: Tvrde da neće učestvovati u radu Skupštine Kosova 1foto: Printskrin, sajt Skupština Kosova

Devet poslanika Srpske liste 17. novembra je u Skupštini Kosova tehnički verifikovalo svoje mandate da bi, kako su istakli, sprečili „opasan i antisrpski plan Aljbina Kurtija da uz pomoć sebi lojalnih kvazi Srba, u skupštini pokrene postupak promene Ustava s ciljem ukidanja zagarantovanih prava našem narodu na KiM“, prenosi Kosovo onlajn.

Kao razloge zbog kojih su ovaj potez napravili naveli su opasnost od ukidanja srpskih opština, ukidanje srpskog kao zvaničnog jezika, oduzimanje manastirske i crkvene zemlje, formiranje Vojske Kosova…

Oni su istakli da neće aktivno učestvovati u radu skupštine i da je njihov postupak čisto tehničke prirode, te da odluka o napuštanju institucija od strane Srba na severu ostaje na snazi.

„Jedini cij našeg današnjeg poteza jeste da sprečimo da mandati namenjeni Srbima dođu u ruke Kurtija i njegovih kolaboracionista koji srpskom narodu na Kosovu i Metohiji ne žele ništa dobro“, objasnio je u izjavi Milan Joksimović iz Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari