Dijana Vukomanović: Ovogodišnji Dan državnosti je sumoran 1

Potpredsednica pokreta Srbija centar Dijana Vukomanović izjavila je da je ovogodišnja atmosfera povodom Dana državnosti prilično sumorna.

Ona je to izjavila gostujući na televiziji Nova S dodavši da je „predsednik Vučić svojim izjavama dao nagoveštavaje da je spreman da potpiše sporazum sa Prištinom što može dugoročno da znači odricanje od teritorije Kosova i Metohije.“

Prema njenoj oceni dugoročna strategija Vučića o Kosovu je da bude neodređen.

„On ne kaže ni da ni ne, on kaže možda ali je očigledno da je on doveden do svršenog čina i da je on lično u fazi u ime Srbije ili uzmi ili ostavi, jer je ucenjen iz samo njemu znanih razloga“, navel je ona a saopštava pokret.

Na pitanje da li misli da je Vučić doneo odluku da prihvati plan ona kaže  da misli da jeste, ali da je neće komunicirati javno.

Glavni problem vezan za ovaj sporazum po mišljenju potpredsednice SRCA je to što ako bude potpisan u ovom obliku „on neće biti održiv“.

„Istorijski problem vezan za Kosovo i Metohiju mora se pregovarati drugačije. Pokret „SRCE“ smatra da treba da učestvujemo u pregovorima ali ne na ovaj način na koji to čini Vučić. On to čini tako da niko u stvari ne zna o čemu se tačno pregovara“,  zaključuje Vukomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari