„Diktatori u Srbiji ne prolaze baš najbolje“: Kardiohirurg i profesor Boško Đukanović o vlasti, opoziciji, Zapadu, Rusiji, SANU i SPC

Ostavite komentar


  1. „Ne dao vam bog da se razbolite. Mesto u bolnici ne možete da nađete bez neke veze. Ili, ne daj bože, da morate nekoga i da potplatite.“ pišite malo o izjavljenoj konstataciji, šta ste doktore preduzeli za vreme vaše uspešne profesionalne karijere

  2. Na tom zadatku zdušno rade Pink, Hepi, Informer, Kurir… i ostali stubovi Vučićevog radikalskog informativnog sistema. A paraziti – botovi, kojima je „Danas“ omiljena destinacija za lešinarenje sve to pravdaju.

  3. Ovako izgleda kada kardiohirurg govori o politici. Bukvalno isto kada bih ja, koji nema veze sa medicinom, govorio o kardiohirurgiji.

  4. Sem ako nisi Putin. Kad citate analize ovih ljudi, nikada nemojte smetnuti sa uma da su do juce pokusavali da vas prodaju ispod tezge rusima, za saku rubalja. Podrzali su sve diktatore sirom sveta, al im kao nesto smeta diktatura u Srbiji?

  5. Нема у опозицији нормалног, образованог човека који још уз то морално освешћен. Па о чему да причамо када видимо оне полупане лопове из бившег режима, омражене досовце који су урнисали Србију. За њих да гласамо? Па није ни народ толико блесав.

  6. Sve ok za Jovanjicu ali taj mali Senta i njegova ekipa su zlikovci kakav svet nije video. Meni su upadali u kucu preturali ,maltretirali ukucane sve na osnovu necije lazi i pokusaja otimanja moje kompanije.

  7. Cenjeni profesor je izneo svoje mišljenje na nekoliko ozbiljnoh pitanja. Uvažavajući jedan od principa demokratije,koju je pomenuo,izneo je svoje mišljenje.U skladu sa tim,postoje i oni koji imaju svoje mišljenje,različito od njegovog! Da li je zapadna demokratija baš takva kakvu on predstavlja? Recimo,da li su stedstva informisanja na zapadu “demokratska” ili u funkciji interesa vlasti? Da li je profesor zaboravio kada je Losovo “izgubljeno”? Nije li njegovo poredjenje Srbije sa Severnom Korejom besmisleno? Nije odgovorio kp je potencijalni predstavnik opozicije jer,sem Djilasa, ostali su minorni! Nije ništa rekao o ponašanju opozicije u skupštini i o tome čime to misle da dobiju glas naroda?

  8. Dragi nas profesore, problem sa Djilasom se sto mu se vise me veruje.
    Glasao sam za njega, ali vise necu.
    Savo je i moj favorit .. deluje konzistentno i pametno maada bi mogao da poradi
    na kracem i jasnijem izrazavanju.
    Inace cenim profu, sjajan lik.

  9. Posle eventualne pobede opozicije na izborima,prvu stvar koju treba da uradi su hapsenja i sudjenja svima za ovakvo unistavanje Srbije i njenih gradjana.Takodje oduzimanje kompletne imovine ,svima koji su stekli bogastvo pljackom i prevarom naroda.A isto tako moraju odgovarati svi oni koji su svojim ne cinjenjem doprineli ovom haosu!!!

  10. Izvanredna analiza našeg društva. Ove nazadnjake, najviše boli surova istina. Neka kažu, šta Profesor nije tačno rekao.

  11. Odricanje od gluposti i primitivizma nikom ne pada na pamet jer bi to onima gore znacilo gubljenje izvora prihoda a onima dole gubitak nacionalnog identiteta. Izuzeci kao ovaj gore su toliko retki da svojom retkocom samo naglasavaju pravilo.

  12. Proresor ne shvata na čijoj je strNi Đilas. Kad god je blizu pobede on povuče za Vučića. Nije li Đilas na silu predložio Ponoša za predsednika da se ne bi kandidovao Vladeta Janković,najbolji još uvek kanidat za predsednika. Nije li Đilas otišao kod Vučića i minirao pobedu u Beogradu. Pre 33 godine narod se polako oslobađa straha pred prve izbore i izlazi Vuk Drašković na televiziju i od svega što bi trebao da priča on obećava besplatne mrtvačke sanduke. Znači namerno ruši rejting.

  13. Neću komentarisati intervju sa dr Đukanovićem, osim što ću reći -Hvala što ste na strani čestitog dela građana .
    Drugo me muči : često se u jadu i besu ističe želja „da se posle izbora pohapse,osude, oduzme im se imovina…“ Mislim da su ovakva očekivanja za „posle izbora“ nerealna.To je moguće samo uz drugačije preuzimanje vlasti.

  14. Tačno sve, stim što Dana Grujičić u ovom jatu, tzv vlada Srbije, ima ulogu fah idiota. Njima trebaju ljudi čiju će čestitost, energiju i biografiju potrošiti – Dana se stavila na raspolaganje.

  15. Jel ovo onaj Boško koji je govorio da je zdravstvo krenulo napred kada ga je Vučić postavio za direktora Dedinja? Ili je to Boško koji je sa Teodosićem psovao i vređao selektora Pešića?

  16. Исти сте гледате личне интересе да се нафатирате и обогатите то вам омогућује корумпирана ЕУ они раде на томе да створе .буржоазију и уједини се против радника и сељака

  17. Bravo profesore, odličan i vrlo poučan intervju,. Šteta, što mnogi parizeri to neće moći da razumeju.

  18. Ono kad se lekari upuste u politiku znak je da nešto nije u redu ni sa zdravstvom ni sa politikom a i sa njima samima.

  19. Političarina je potreban glup i primitivan narod. Sa njima se može manipulisati. Ovo što si nam saopštio, živa je istina, a ti si očigledan primer.

  20. Vrlo jadno da se jedan navodno vrhunski stručnjak vata politike.politike se obično hvataju propali stručnjaci,neradnici i mutikeše.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.