Dimitrijević (RIK) o slučaju Arena: Ovo pitanje je postalo popularno tokom dana, ponovo rezultati na video bimovima 1Foto: Print screen RTS

Odgovarajući na pitanje novinarke N1 o tome da su otkriveni ljudi koji se okupljaju u beogradskoj Areni i sprovode na glasanje, Vladimir Dimitrijević, predsednik Republičke izborne komisije (RIK) odgovorio je da vidi da je to pitanje postalo popularno tokom dana.

Na insistiranje da imamo ljude koji se organizovano dovoze autobusima i razvoze do biračkog mesta koje ne znaju gde im je, ne vidite da se prekraja izborna volja, Dimitrijević je odgovorio da ne može na osnovu materijala iz medija, i pojedinih tvrdnji članova biračkih odbora, bilo šta da zaključi.

Ove kako tvrdite nepravilnosti, utvruđuje birački odbor, ponovio je Dimtirijević, ponavljajući ono što je ranije rekao da niko ko nije upisan u birački spisak ne sme da glasa.

Takođe, odgovarajući novinarki N1, Vladimir Dimitrijević je pomenuo da su te navode o Areni izneli Vladimir Dragaš iz SSP i Vladimir Petrović iz Ne davimo Beograd.

Na pitanje kada će biti preliminarni rezultati, Dimitrijević je odgovorio da je po zakonu rok od 24 časa, dok se ne utvrde svi rezultati glasanja i budu verifikovani kroz statističku obradu.

Dimitrijević je najavio još jednu konferenciju u 20.15 večeras, šestu po redu tokom ovog dana.

Rečeno je i je da se na video bimovima u holu RIK-a, u realnom vremenu pojavljuje rezultati. Pomenuo je da je nova tehnologija od 2022.

Sva dešavanja u izbornoj noći pratite na Danas.rs.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari